8 redenen om te upgraden naar Windows 8.1

 Mark_Heyrman    09 nov. 2013
 Niets    Software

Was je niet blij met Windows 8? Misschien dan wel meer enthousiast over Windows upgrade 8.1?

Ben jij één van die gebruikers die totaal niet enthousiast was over de lancering van Windows 8? Misschien kun je nu dan toch meer enthousiasme tonen voor Windows upgrade 8.1? Want in 8.1 zitten veel wensen verwerkt van gebruikers die bij versie 8 zeer ontevreden waren. Natuurlijk geeft de upgrade je geen compleet nieuwe windows, het blijft Windows 8, maar de verbeteringen zijn direct zichtbaar en merkbaar. Maar wat zijn nu de grootste voordelen?

1. Boot naar desktop
Niet blij met de nieuwe moderne interface als startscherm? Dan kun je ook starten in het Windows 7 achtige startscherm.

2. Betere zoekfunctie
De zoekfunctie in Windows 8.1 is de beste zoek mogelijkheid van alle windows systemen. Je typt gewoon een zoekopdracht in en dan gaat Windows alles zoeken op het systeem en online (met Bing dat wel).

3. Internet Explorer 11
Internet Explorer is niet echt populair meer vandaag de dag. Maar versie 11 bevat toch een paar hele goede verbeteringen waardoor het toch wel een fijne browser is om mee te werken, met name voor touch screens.

4. Betere split-screen mogelijkheid
Wil je apps netjes naast elkaar zetten? Dat kan nu met iets meer vrijheid dan in Windows 8.

5. Personaliseren
Je hebt veel vrijheid om jouw Windows te laten werken / eruit te laten zien zoals jij dit wilt.

6. Nog sneller opstarten
Windows 8 startte al lekker snel op, maar Windows 8.1 is zelfs nog sneller. Iedere ochtend scheelt dit je toch weer een paar seconden minimaal.

7. Instellingen duidelijker
Het aanpassen van de PC instellingen was voorheen compleet onoverzichtelijk. Met 8.1 is dit heel overzichtelijk georganiseerd.

8. Windows Store verbeterd
Toen de nieuwe Windows werd uitgebracht toen waren er maar weinig apps. Snel kwam er al veel meer, maar veel rommel ook wel. De ladingen met slechte apps zijn nu verdwenen en dus is de Windows Store een stuk overzichtelijker en bevat betere apps.

8.1. De Start knop is terug
De grootste klacht was het ontbreken van de start knop waar we allemaal zo gewend aan waren geraakt. In 8.1 is de knop weer terug. Maar hij werkt eigenlijk niet zoals we gewend waren, hij toont niet onze apps maar gooit je terug in het startscherm.... beetje balen.