NSS labs test security software

 Mark_Heyrman    23 jun. 2010
 Niets    Algemeen

AVG Internet Security Business Edition en Panda Internet Security krijgen van NSS labs het label caution na het testen van 10 beveiligingsoplossingen

Het onderzoeksbureau NSS labs onderzoekt regelmatig producten die te maken hebben met veiligheid. In een recent onderzoek hebben ze gekeken naar de effectiviteit van securitysoftware. Hierbij hebben ze gekeken naar software van AVG, Norman, ESET, Panda, F-Secure, Sophos, Kaspersky, Symantec, McAfee en Trend Micro. Met deze oplossingen is gekeken naar de bescherming die het de gebruiker levert wanneer deze een geïnfecteerde site bezoekt. Deze test hebben ze 24 uur per dag uitgevoerd en dit 9 dagen lang. Bedrijven en organisaties hebben het meeste te vrezen van nieuwe maatwerk malware. Beveiligingsbedrijven delen hun bevindingen van malware, echter wanneer geen van deze software de onveilige situatie heeft ontdekt dan kan het stilletjes toch diverse computers infecteren en zodoende diverse data stelen. Zelfs al is de mal-ware voor een korte tijd niet ontdekt dan heeft het toch voldoende tijd gehad om het netwerk van een bedrijf binnen te dringen. Vergis je niet, iedere dag worden 50000 nieuwe kwaadaardige programma's gevonden. Uit voorgenoemde test bleek dat de software van Panda pas na 90 uur op de hoogte is van een gevaarlijke / besmette website. Ook de oplossing van AVG heeft teveel tijd nodig voordat het melding maakt van een gevaarlijke website. Zodoende geeft NSS labs AVG Internet Security Business Edition en Panda Internet Security het label 'caution'. Bedrijven met deze software moeten nog eens goed kijken naar hun beveiligingspakket... althans, volgens NSS Labs. Zie volledig nieuwsbericht voor meer informatie.

Het onderzoeksbureau NSS labs onderzoekt regelmatig producten die te maken hebben met veiligheid. In een recent onderzoek hebben ze gekeken naar de effectiviteit van securitysoftware. Hierbij hebben ze gekeken naar software van AVG, Norman, ESET, Panda, F-Secure, Sophos, Kaspersky, Symantec, McAfee en Trend Micro. Met deze oplossingen is gekeken naar de bescherming die het de gebruiker levert wanneer deze een geïnfecteerde site bezoekt. Deze test hebben ze 24 uur per dag uitgevoerd en dit 9 dagen lang. Bedrijven en organisaties hebben het meeste te vrezen van nieuwe maatwerk malware. Beveiligingsbedrijven delen hun bevindingen van malware, echter wanneer geen van deze software de onveilige situatie heeft ontdekt dan kan het stilletjes toch diverse computers infecteren en zodoende diverse data stelen. Zelfs al is de mal-ware voor een korte tijd niet ontdekt dan heeft het toch voldoende tijd gehad om het netwerk van een bedrijf binnen te dringen. Vergis je niet, iedere dag worden 50000 nieuwe kwaadaardige programma's gevonden. NSS Labs heeft er voor gekozen om de slechtste presterende producten openbaar te maken. Op basis van de uitkomst van de test heeft NSS labs 3 categorieën / labels toegekent aan de producten: - recommend: een goed product en dus een aanrader om te gebruiken - neutral: het product doet zijn werk en als je het al gebruikt dan kun je het blijven gebruiken, het is echter geen aanrader als je nog iets wilt aankopen / in gaan zetten - caution: het product levert slechte resultaten en organisaties die deze producten gebruiken doen er verstandig aan om nog eens goed te kijken naar hun beveiliging Uit voorgenoemde test bleek dat de software van Panda pas na 90 uur op de hoogte is van een gevaarlijke / besmette website. Ook de oplossing van AVG heeft teveel tijd nodig voordat het melding maakt van een gevaarlijke website. Zodoende geeft NSS labs AVG Internet Security Business Edition en Panda Internet Security het label 'caution'. Bedrijven met deze software moeten nog eens goed kijken naar hun beveiligingspakket. Als je het hele rapport wilt lezen of wilt weten wat dan wel goede oplossingen zijn dan moet je hiervoor helaas 495 dollar betalen. Het is echter de vraag hoe betrouwbaar dit rapport is omdat in het verleden is gebleken dat NSS Labs niet voldeed aan de richtlijnen van AMTSO (dit is een organisatie waarin onder andere anti-virusbedrijven, testers en academici werken aan universele testmethodes). Freeware downloads heeft een gelijkwaardig rapport van NSS Labs gevonden van 2009, NSS Labs Anti-malware rapport Consument 2009 [PDF document]. Hierin staan de volgende resultaten: Recommend: Trend Micro, Kaspersky Neutral: Norton, McAfee, Norman, F-Secure Caution: AVG, Panda, Eset Dus ook in 2009 kwamen AVG en Panda als minste uit de bus. Mogelijk zijn dus ook in het rapport van 2010 Trend Micro en Kaspersky de aanraders. Dat bespaart jullie weer 495 dollar, ja toch?