Helaas verhoogt ook Spotify de prijzen

 beheer    24 jul. 2023
 Niets    Algemeen

spotify_foto.jpg

Het streamingplatform Spotify gaat prijsverhogingen doorvoeren voor Premium-abonnees in Nederland en België. Dit heeft volgens Spotify te maken met innovaties en het vergoeden van de artiesten. Bij deze aanbieder niets over stroomprijzen en dergelijke.

Spotify verhoogt tarieven en dus moeten houders van Premium-abonnementen maandelijks meer gaan betalen. Het streamingplatform gaat prijsverhogingen doorvoeren voor Premium-abonnees in Nederland en in België. De meeste mensen zullen te maken krijgen met een verhoging van €1. Maar ook andere abonnementen worden qua prijs aangepast. Sinds de oprichting in 2008 heeft Spotify, naar eigen zeggen, onophoudelijk geïnnoveerd en geïnvesteerd om gebruikers en hun geliefde artiesten en makers de best mogelijke audiobeleving te bieden. Met meer dan 200 miljoen Premium-abonnees is Spotify 's werelds meest populaire streamingdienst, die Premium-gebruikers voorziet van on-demand en advertentievrij muziek luisteren, offline muziekdownloads en hoogwaardige muziekstreaming.

Waarom gaan de prijzen omhoog? Spotify geeft aan dat dit nodig is om de innovatie voort te kunnen zetten en waarde te kunnen blijven bieden aan fans en artiesten. Dit zal niet per direct zijn. Bestaande Spotify-abonnees zullen de prijsverhoging pas op een later tijdstip ervaren. Abonnees krijgen eerst via e-mail hierover een bericht, ongeveer een maand voordat de nieuwe prijs van kracht wordt. En dit geldt ook voor proefabonnementen. Want na afloop van het proefabonnement wordt eerst de oorspronkelijke prijs nog een maand gehandhaafd en pas daarna ga je meer betalen.

  • Een Premium Individual (1 account) gaat van €9,99 p/m naar 10,99 euro p/ (nieuwe prijs)
  • Een Premium Duo (2 accounts) gaat van 12,99 p/m naar €14,99 p/m €(nieuwe prijs)
  • Een Premium Family (6 accounts) gaat van €14,99 p/m naar €17,99 p/m (prijsverhoging van €3,00 p/m!)

Zijn er nog gratis alternatieven voor Spotify? Ja er zijn zeker andere opties wanneer je deze premium abonnementen te duur vindt. Op de eerste plaats is dat Spotify zelf die ook een gratis versie bieden met reclame. En je kunt ook kiezen voor deezer Free, ook gratis luisteren met zo nu en dan wat reclame. Je kunt ook luisteren naar Juke, dat geeft toegang tot heel veel radiozenders en is volledig gratis. En ook Soundcloud kun je gratis beluisteren en bevat bijvoorbeeld heel veel leuke mixen van bekende nummers. 


spotify_luisteren.jpg