Brein verliest maar gaat in hoger beroep

 Mark_Heyrman    20 jul. 2010
 Niets    Algemeen

Zoals eerder gemeld op deze website had stichting BREIN een rechtzaak aangespannen tegen Ziggo om te zorgen dat zij de website van The Pirate Bay zouden blokkeren voor haar leden / internetters.

Zoals eerder gemeld op deze website had stichting BREIN een rechtzaak aangespannen tegen Ziggo om te zorgen dat zij de website van The Pirate Bay zouden blokkeren voor haar leden / internetters. XS4all sloot zich vrijwillig aan bij Ziggo om samen terug te vechten. En nu heeft de rechter uitspraak gedaan in het nadeel van Stichting BREIN, de zoveelste tegenvaller voor BREIN dus. De rechter is van mening dat het afsluiten van een complete website voor alle klanten / leden een te grove maatregel is. De rechter denkt dat het technisch mogelijk moet zijn om individuen aan te pakken en dus onschuldige gebruikers (die niet illegaal downloaden) niet het slachtoffer hoeven te worden.

Maar helaas heeft BREIN direct al aangegeven het hier niet bij te laten zitten en dit nogmaals in een hoger beroep te willen aanvechten. Ja en dan ga je je toch afvragen, hoe komen deze luitjes aan het geld? Vaak zie je op forums dat mensen klagen over verspilling van hun belastinggeld door BREIN. Maar zover ik kan nagaan, ontvangt BREIN helemaal geen steun of financiering van een overheid. Vermoedelijk komt het geld van aangesloten organisaties zoals de stichtingen STEMRA en SENA en de vereniging BUMA en de vele leden van NVPI (NEDERLANDSE VERENIGING VAN PRODUCENTEN EN IMPORTEURS VAN BEELD- EN GELUIDSDRAGERS). Nou beter steken die hun geld in andere bestrijdende partijen, want BREIN lijkt het niet echt succesvol aan te pakken.

Hoe dan ook. Ook voor Ziggo en XS4all klanten gewoon probleemloos naar de site van The Pirate Bay.