Downloads

Opera 11.52

Natuurlijk zijn Internet Explorer en Firefox de meest gebruikte browsers op de PC. Maar op de Mac is een andere browser ook redelijk populair. En deze browser is ook voor de PC beschikbaar.

Opera

Versie 11.52 is de meest recente en stabiele versie van Opera. De browser Opera 11 is een veelzijdige internet-browser met ondersteuning voor bijvoorbeeld tabbladen, muisgebaren, een ingebouwde downloadmanager, pop-up-blokkade / popup-blockers, biedt bescherming tegen phishing en tegen malware, biedt e-mail functionaliteit, bevat bittorrent client, chat, plugins en installatie wizzard van plugins, etc. Gek genoeg heeft deze internetbrowser (nog) niet veel volgelingen op de PC, maar de makers zijn wel erg vooruitstrevend en vernieuwend. Deze webbrowser loopt daarom vaak voorop bij nieuwe ontwikkelingen en toepassingen. En Opera houdt zich ook goed aan de diverse webstandaarden en is lichter dan Firefox. Opera 9 was de eerste Windows-webbrowser die de Acid2-test haalde. Hiermee bewijst Opera dat het erg goed de W3C-standaarden ondersteunt. Je kunt Opera ook met je stem bedienen via de ingebouwde spraakherkenning van deze Browser. Verder zijn er handige Widgets op het internet aanwezig die gemaakt zijn door de community en de functionaliteit van de browser verder uitbreiden.

Opera Browser

Opera is een gratis te gebruiken internetbrowser met features zoals tabbed browsing, een pop-up blocker en een e-mailprogramma met spamfilter. Downloads zijn in 31 verschillende talen en voor de besturingssystemen Windows, Mac OS X, Linux, Freebsd en Solaris beschikbaar. Deze Download van de Opera Browser is voor alle ondersteunde platformen, die kun je na het aanklikken van de download eerst nog kiezen.

Opera 11

Met het uitbrengen van Opera 11 houdt deze browser zijn reputatie van vernieuwend zijn. Jammer genoeg nemen vaak al snel de andere browsers de vernieuwingen over en blijven zij ook goed up2date. In versie 11 doet Opera het ook een keer de anderen aan en "pikt" het functies zoals tabbeheer en browserextensies. Maar Firefox heeft op het gebied van browser toevoegingen natuurlijk wel een hele grote voorsprong. De nieuwe manier van werken met tabbladen heet stacking. Leuk, maar wel even wennen. Over het algemeen is deze browser niet direct de 1e keuze, zeker niet voor onervaren gebruikers. Maar als extra browser zeker het proberen waard.

Opera 10

Sinds dat Opera 10 beschikbaar is zijn steeds meer PC gebruikers deze internetbrowser gaan gebruiken. De nieuwe Opera heeft sinds versie 10.10 een aantal interessante nieuwe mogelijkheden. Met Opera Unite bijvoorbeeld heb je de mogelijkheid om met andere te verbinden en samen naar websites te kijken en informatie met elkaar te delen zonder dat hierbij data / gegevens op externe computers moet worden opgeslagen. En via Opera Unite Home heb je een persoonlijke Opera Unite Web pagina die jouw familie en vrienden laat zien welke Opera Unite applicaties jij eventueel met hun wilt delen. Zo is er ook nog de mogelijkheid voor file sharing, fridge, een media speler, een eigen messenger, foto's delen en een webserver zodat je websites kunt hosten vanuit jouw eigen computer. Opera 10.62 is momenteel de meest recente versie van deze browser en het is een final versie (dus geen Beta Release Candidate versie).

Opera Unite

Hieronder een youtube video met een demo van Opera Unite dat sinds versie 10.10 beschikbaar is.

Vorige versies: ,, 10.54 (build 3423 van Juni 2010) ,, 10.60 build 3445 - juli ,, 10.61 build 3484 - aug ,, 11.00 build 1156 - december 2010 versie 10.62 build 3500 - sept versie 11.10 build 2092 (april 2011) versie 11.11 (mei 2011) versie 11.50 (juni 2011) Versie 11.51 build 1087 (augustus 2011) Opera 11.52 build 1100 (oktober 2011) In de laatste versie geen verbeteringen maar wel bug fixes. Zoek je een extra browser naast Firefox en Chrome? Download dan hieronder de nieuwe Opera 11.52 om deze nieuwste browser misschien toch even uit te testen?!?
Afbeelding geen afbeelding beschikbaar
Grootte 5MB
Datum maandag 24 oktober 2011 - 19:13:42
Downloads 9888
Sponsoring -
Download
Waardering
0/5 : Niet beoordeeld
 
Aub inloggen om een reactie te geven.
Wanneer je niet bent geregistreerd, kun je je hier aanmelden