Downloads

GIMP 2.6.12

Op zoek naar een gratis foto bewerking software programma? Dus eigenlijk Photoshop en Paint Shop Pro maar dan gratis?

GIMP

gimp De meest recente versie en stabiele versie van The Gimp is versie 2.6.12 (er is ook een 2.7.2 en 2.7.3 maar die zijn nog niet stable). De freeware software Gimp is kort gezegd een gratis fotobewerking tooltje. De mogelijkheden van The Gimp zijn zeer uitgebreid en het is daarom een heel aardig gratis grafisch pakket. De software is beschikbaar voor diverse besturingssystemen, waaronder Windows, Freebsd, Linux, Mac OS X en Solaris. The Gimp kan gezien worden als een gratis opensource alternatief voor Adobe Photoshop en Paint Shop Pro (PSD). De laatste en nieuwste versie bevat voornamelijk veel bug fixes en een aantal nieuwe talen. De download versie is momenteel gelukkig ook beschikbaar met Windows installer. Maar ook voor andere platformen kun je The Gimp downloaden, zelfs de source code van Gimp is beschikbaar. De download hier betreft de windows installer versie van the Gimp. En natuurlijk werkt deze opensource software ook onder Windows vista en Windows 7.

The Gimp

Deze software heeft op sommige sites een net even andere naam, namelijk THE GIMP. In het begin werd deze gratis software inderdaad The Gimp genoemd, maar sinds versie 2.6.4 is dit niet meer het geval en wordt gewoon GIMP als afkorting gebruikt voor de benaming van deze grafische tool.

Afkorting GIMP

De naam van dit fotobewerkingsprogramma, Gimp, is een afkorting voor 'the GNU Image Manipulation Program'. En GNU staat weer voor de vrije ontwikkel software.

Gratis grafische software

Wat is er verder nog te downloaden wat betreft gratis grafische software: Google Sketchup
XnView
Photoscape
Photofiltre

Gimp demo video

Helaas heb ik geen goede demo video kunnen vinden waarin diverse onderdelen van GIMP aan bod komen. Wel zie je videos van specifieke handelingen. Ook hieronder een video van een specifieke handeling, clonen. Maar je ziet wel gelijk ook wat globaal de mogelijkheden van GIMP zijn en dat het geen gratis amateur tooltje is, deze gratis software kan hetzelfde als software waar je 500 euro of meer voor moet betalen.
Eerdere versies Gimp:
Let op, de versie Gimp 2.7.4 (meest recente versie) is een ontwikkelversie en dus geen officiele stabiele release. Alle 2.7.x versies moeten straks als resultaat een nieuwe en stabiele GIMP 2.8 gaan opleveren. Dus de versies 2.6.x zijn de releases die je moet downloaden als je een stabiele versie zoekt. Gimp 2.6.12 - februari 2012 ,, 2.6.11 - oktober 2010 ,, 2.6.10 - juli 2010 ,, 2.6.9 - juni 2010 ,, 2.6.8 - december '09 ,, 2.6.7 - augustus '09 ,, 2.6.6 - maart '09 ,, 2.6.5 - feb '09 TheGimp 2.6.4 - jan '09 ,, 2.6.3 - nov '08 Download hieronder deze gratis topper in grafische software, GIMP versie 2.6.12 (64 bit).
Afbeelding geen afbeelding beschikbaar
Grootte 16MB
Datum dinsdag 07 februari 2012 - 01:03:04
Downloads 12279
Sponsoring -
Download
Waardering
0/5 : Niet beoordeeld
 
Aub inloggen om een reactie te geven.
Wanneer je niet bent geregistreerd, kun je je hier aanmelden