Downloads

Apple Safari 5.0.3

Naast Firefox, Internet Explorer en Google Chrome is er nog een belangrijke browser op de markt. Deze browser heeft echter een groter marktaandeel bij de Mac gebruikers dan bij de Windows gebruikers.

Safari

De internetbrowser Safari is op de Windows browsermarkt nog steeds een nieuwkomer (vergeleken met andere browsers) ondanks de inmiddels hogere versie 5. Want pas sinds vorig jaar kunnen internetters met Microsoft PC voor het eerst gebruik maken van de browser van Apple. Veel webdesigners zullen gebruik maken van deze browser om hun websites optimaal te kunnen testen. Apple Safari begint echter ook voor de gewone PC gebruiker (in tegenstelling tot webbouwer) wel een interessante browser te worden. Of hij echt beter is dan Firefox, Explorer of Chrome, dat moet je zelf bepalen. In ieder geval ondersteunt deze browser HTML5 en dat geldt niet voor alle webbrowers.

Review Safari 3

Volgens ZDNet loopt Safari 3.1 op het eerste gezicht heerlijk soepel. Zwaardere pagina’s laden volgens hun snel en de browser blijft alert wanneer meerdere tabs geopend zijn. Daarnaast bevat Safari 3.1 nog enkele andere functies zoals een efficiënte RSS-lezer, een webformulierrobot en het handige SnapBack-systeem.

Safari 5

De nieuwste versie van Safari is versie 5.0.3 en is in november 2010 uitgekomen. In deze nieuwere versie op zich een paar spannende toevoegingen. Primair gaat het voornamelijk om een aantal bug fixes en de browser is ook qua veiligheid hier en daar wat aangepast. Maar wat dacht je van het bladeren door de geschiedenis van de bezochte websites met een blader systeem? Dus alsof je in een tijdschrift bladert door eerder bezochte sites. Leuk toch? Ook kun je eerder bezochte sites sneller terug vinden via cover flow. Safari 5 verwerkt javascripts sneller, ongeveer 25% sneller. De HTML5 ondersteuning is verbeterd waaronder Geolocation, volledig scherm / full screen voor HTML5 video, closed captions voor HTML 5 video, HTML5 AJAX History, EventSource, WebSocket, HTML5 draggable attribute, HTML5 formulieren controle / validatie en HTML5 Ruby. En voor ontwikkelaars zijn er diverse handige tools in de balk te vinden (Safari Developer Tools). Wil je veel verschillende browsers uitproberen? Dan Safari Downloaden, want het is zeker het proberen waard! Wil je gewoon een goede Browser? Dan download je beter bijvoorbeeld Google Chrome of Firefox! Deze download van Safari betreft zowel de Mac versie als ook de Windows versie (XP en Vista). Je kunt de versie kiezen na het klikken hieronder.
Afbeelding geen afbeelding beschikbaar
Grootte 18MB
Datum vrijdag 19 november 2010 - 16:42:57
Downloads 7759
Sponsoring -
Download
Waardering
0/5 : Niet beoordeeld
 
Aub inloggen om een reactie te geven.
Wanneer je niet bent geregistreerd, kun je je hier aanmelden