Netwerk tools [ Netwerk meten, netwerkmonitor software, netwerkapparatuur herkennen ]

NetWorx 5.2.2
Schrijver SoftPerfect
Beschrijving Het meten van de download snelheid en upload snelheid is altijd zinvol. Hiermee meet je snelheden van zowel draadloze of bedrade netwerken.

Networx

De tool voor het meten van de snelheid van draadloze netwerken en draad netwerken (dial-up, Ethernet, ISDN, DSL, 802.11b) is Networx. De resultaten worden door Networx zowel tekstueel als grafisch weergegeven. Zowel binnenkomend als uitgaand verkeer wordt gemeten. Meten is weten en het meten van jouw internet snelheid is met deze software geheel gratis. Het leuke van Networx is dat je visuele en audio alerts kunt instellen. Zo kun je een alarm instellen bij verdachte omstandigheden (hoge data transport) of wanneer een verbinding is gestopt.

Naast deze freeware maakt Softperfect ook Network Search Engine FREE, Network Scanner FREE en LAN Search Pro FREE. Dit bedrijf heeft dus echt wel verstand van netwerken.

In de update naar 5.2.2 zijn een paar verborgen instellingen toegevoegd, tonen van tijd en sortering in de dial-up sessie weergave, fix voor starten applicaties die een spatie in hun naam hadden. Versie 5.2.1 heeft een NetWorx popup menu toegevoegd aan de desk band. In 5.2 zijn wat problemen opgelost met betrekking tot het loggen / opnemen van verkeer tijdens de Ignore LAN traffic modus. Versie 5.1.9 bevat een oplossing voor een probleem met het meten van UDP verkeer in de modus "Ignore LAN traffic". In versie 5.1.8 zit een nieuwe dialoog waarin de gebruikers quota getoond wordt door op de icoon te klikken in de windows tray en een paar andere bux fixes. In versie 5.1.7 is o.a. de ondersteuning voor systemen waarop VirtualBox (eveneens freeware) is geïnstalleerd, verbeterd.

Toepassingen Networx

Wat kun je nu met Networx allemaal doen, wat zijn zoal de toepassingen:
- internet snelheid meten
- hoeveelheid internet verkeer / traffic meten
- controleren of het verbruik overeenkomt met wat de provider heeft gemeten
- detecteren van verdacht netwerk gebruik of onjuiste netwerk activiteiten ('s nachts als je slaapt toch nog vele downloads ofzo, misschien van de buurman!?)
- waarschuwing ontvangen bij te veel internet gebruik (van jouw kinderen bijvoorbeeld)

Andere netwerk gerelateerde software is bijvoorbeeld Technitium MAC Address Changer, Freegate (versnelt de toegang tot internet), Mask Surf Pro (anoniem surfen, shareware), Advanced IP Scanner (zoekt en scant alle computers in jouw netwerk), etc.

Download hieronder de laatste versie van deze freeware tool, NetWorx 5.2.2 (januari 2012).
Afbeelding geen afbeelding beschikbaar
Bestandsomvang 1,39 MB
Datum zaterdag 14 januari 2012 - 13:13:30
Downloads 2968
Download
Beoordeling
Niet beoordeeld 
Meld ontbrekende download

Zoeken Gratis Downloaden Freeware


Datum / tijd