Emulatie Software [ Gratis virtuele tools zoals Alcohol 120%, Daemon Tools, Virtual CloneDrive, WinUAE ]

OpenMSX 0.8.0
Beschrijving Had jij vroeger een MSX? Veel mensen hadden als homecomputer de MSX in huis staan. Zou je wel eens de MSX spellen opnieuw willen doen maar dan gewoon op jouw PC spelen? Met deze emulator maak je een MSX computer van jouw PC.

openMSX

De emulator openMSX stelt mensen met een Windows PC, een linux computer of met een Mac OS X in staat om software voor de MSX homecomputer te draaien. MSX software kan een game zijn, maar ook Muziek editors, 3D render, etc. OpenMSX is volledig gratis en gemaakt door enthousiaste mensen die blijkbaar nog terug verlangen naar de tijden van MSX, ZX Spectrum, Comodore, Amiga, etc.

Emulator

Deze software valt onder het kopje emulator / simulator. Je kunt met deze software klassieke games spelen die je normaal alleen op een echte MSX computer zou kunnen spelen. Om een voorbeeld te noemen, tegenwoordig zijn de computers veel sneller zijn dan de MSX van vroeger en dus zouden spelletjes onspeelbaar zijn als je deze snelheid niet corrigeert.

Klassieke games

Wat kun je dan met deze emulator allemaal? Ja je moet dus op zoek naar oude MSX software / MSX games. Dit noemen ze ROM's. Als je gaat zoeken dan zul je sites vinden die gratis of tegen betaling deze ROM bestanden aanbieden. Die moet je dan downloaden en in de emulator OpenMSX installeren.

Niet voor a-technische mensen

Net als bij andere emulators komt ook deze emulator / simulator niet inclusief games / software. Je moet dus zelf op zoek naar de ROM games. Vervolgens moet je ze nog installeren. Het is allemaal niet echt heel moeilijk / heel technisch... maar je moet wel een beetje verstand van computers hebben. Zoek je dus een leuke download om oude games te kunnen spelen? Kijk dan even verder! :)

Download hieronder de meest recente versie van OPEN MSX, betreft de install Windows versie (van juni 2010).
Afbeelding geen afbeelding beschikbaar
Bestandsomvang 7,68 MB
Datum donderdag 17 juni 2010 - 21:31:32
Downloads 6798
Download
Beoordeling
Niet beoordeeld 
Meld ontbrekende download

Zoeken Gratis Downloaden Freeware


Datum / tijd