Foto programma's [ Gratis software voor fotobewerking, beeldbewerking, browsen en beheren van foto's ]

Google Picasa 3.9 135.80
Beschrijving Zoek je een gratis alternatief voor Adobe Photoshop? Of een soort gratis Paint Shop Pro? Kijk dan hieronder naar Google's grafische freeware.

Google Picasa

De Freeware oplossing Picasa van Google stelt je in staat om gratis jouw foto's op eenvoudige manier te beheren, deze te bewerken en ze ook nog online te zetten. Picasa is zeer uitgebreid en wordt door Google geheel gratis aangeboden. De meest recente versie van Google's gratis grafisch software pakket is versie 3.9 build 135.80 van december 2011. Google Picasa is ideaal als je foto albums online wilt zetten maar je kunt het zeker ook voor andere doeleinden gebruiken zoals contrast aanpassen, uitsnede maken, roteren, etc. Heel bijzonder is de gezichtsherkenning functionaliteit waarmee de software foto's kan scannen en op basis van een gezicht de foto's bij elkaar kan zoeken voor jou. En sinds versie 3.9 werkt deze grafische tool erg goed samen met Google+ en kun je op dit sociale netwerk ook jouw foto's eenvoudig delen. Dit is zeker een interessante gratis fotobewerking software tool.

In 3.9 vele nieuwe aanpassingen. Met name de koppeling met Google Plus is een grote verandering. Maar ook side-by-side editing is iets heel nieuws waarbij je 2 foto's naast elkaar kunt bewerken. En ook heel leuk, een hele serie nieuwe foto effecten waaronder:
- Infrarood effect
- Film / Cinemascope
- jaren zestig effect / Sixties
- hitte kaart en nacht visie (Heat Map / Nightvision)
- pen tekening (Pencil Sketch)
- Neon effect
- cartoon (Comic Book)
- eindelijk Drop Shadow

Met Google Picasa 3.8 kun je:
- foto's voorzien van zogenaamde keyword tags
- Sorteren en bekijken van uw gehele fotoverzameling vanuit één plaats
- Foto's bewerken, bijsnijden, rode ogen corrigeren en meer
- Maken van geweldige collages en diavoorstellingen
- Online delen met familie en vrienden met Google Foto's
- Synchroniseer Picasa 3 en Picasa Web Albums edits
- Videos maken en bewerken
- Scherm afdruk opnemen / Capture your screen / screen dumps maken
- Voeg tekst of een watermerk toe aan jouw foto's
- Foto CD's branden
- deze software is meertalig sinds build 105.41, hierbij zit ook Nederlands
- gezichtsherkenning
- nieuwe functie, face movie, zie hieronder
- Batch Album upload om meerdere albums ineens online te zetten

Picasa Face Movie

Dit is een echte vernieuwing, Face Movie. Deze nieuwe toepassing in Picasa is erg leuk. Wat het precies is en wat het kan dat is het beste uit te leggen door de video hierover te tonen:

Picasa

De naam van deze software is niet Picassa, Picaso, Picase of Pictasa maar PicAsa. Ja en waar komt de naam Picasa eigenlijk vandaan? Picasa is een product dat al bestond en Google heeft deze software op gegeven moment overgekocht. Dit was ook het geval met Google Earth, SketchUp en Google Analytics. De naam Picasa bestond dus al en is een leuke afgeleide van Picaso (Picasso).

Picasa Freeware

Google biedt Picasa geheel gratis en zonder beperkingen aan haar gebruikers en zodoende is Picasa volledig freeware. De reden dat Google dit professionele foto bewerking pakket gratis aanbiedt is primair omdat Google bijna alles gratis online zet en ten tweede vanwege de gekoppelde online foto dienst, Picasa Webalbums. Deze online photo album site moet concurreren met het bekende Flickr en met de freeware foto tool hebben ze een streepje voor op deze concurrent. Het is erg eenvoudig om vanuit Picasa jouw foto's online te zetten en zo te delen met vrienden en familie.

Gebruikers commentaar

* Frank: Ik werk graag met Picasa want Photoshop is voor mij gewoon veel te moeilijk. Met Picasa hoef ik maar op één knop te drukken en hopla, mijn foto die ik met mijn goedkope camera nam ziet er plots veel beter uit.

* Erik: Ik vind het een goed programma. Elke keer wanneer ik mijn fototoestel op de PC aansluit dan worden de foto's automatisch door Picasa ingeladen. Behalve dat alles bijna vanzelf gaat, is het leuke ook dat het programma gewoon Nederlandstalig te gebruiken is en ook nog niets kost.

Er is ook een Google Picasa 3.9 Mac OS X, echter deze is niet hier te downloaden omdat wij veel Windows freeware bieden en deze Mac OS X is specifiek voor de Apple Mac gebruikers.

Download hieronder de laatste en stabiele Windows versie van Google Picasa 3.9.
Afbeelding geen afbeelding beschikbaar
Bestandsomvang 5,72 MB
Datum zaterdag 17 december 2011 - 12:23:51
Downloads 13433
Download
Beoordeling
Niet beoordeeld 
Meld ontbrekende download

Zoeken Gratis Downloaden Freeware


Datum / tijd