Downloads

SABnzbd 0.7.7

Werk je met nieuwsgroepen? Wil je de inhoud van gevonden NZB bestanden downloaden? Dan wens je een NZB downloader.

Sabnzbd

Met de gratis freeware oplossing Sabnzbd kunnen binary- en tekstbestanden van USEnet worden gedownload. Sabnzbd (volledige naam is sabnzbd+) is een opensource newsreader programma en daarom gratis te gebruiken op een Windows computer, Linux en Max OS X. Met deze software kun je nzb bestanden (van bijvoorbeeld binsearch, yabse, etc.) in laden / inlezen en daarna kun je de juiste downloads van USEnet ophalen en kun je dit via de Web Interface allemaal volgen. SABnzb heeft veel weg van bijvoorbeeld het alternatief Grab-it bijvoorbeeld. Echter werkt deze software wel heel anders dan Grabit. In bepaalde opzichten is het een beter nieuwsreader alternatief voor bijvoorbeeld NNTPGrab (ook gratis), Alt.Binz, NewsLeecher, Newsbin Pro, Usenet Explorer, NewsReactor en het eerder genoemde Grabit. Sab nzb d heeft een ingebouwde web-interface waarmee je het progamma via een webbrowser kunt gebruiken. Ook is het programma vrij snel bij het downloaden van binaries. SabNZBd werkt als een soort lokale internet server die je via de browser kunt oproepen via een speciaal internetadres. Na installatie ga je in jouw browser naar http://127.0.0.1:8080/sabnzbd/ en hier kun je de downloads beheren / instellingen aanpassen / etc. Trefwoorden (en ook foutieve schrijfwijzen): SabNZB, Sab NZB, SAB NZBd, SABNzbd, SAPnzb, SAPnzbD, SAP NZB

NZB zoeken

Misschien denk je "ja leuk dat SabNZBd, maar hoe kom ik aan een NZB bestand?". Ja je moet natuurlijk eerst een NZB zoeken op internet. Misschien wil je een bepaalde film of MP3 downloaden... dan kun je met Binsearch.info zoeken naar een filmtitel of artiest. Als Binsearch dan iets vindt dan kun je jouw keuze aanvinken en daarna klikken op "Create NZB". En dan kun je het NZB bestand opslaan of gelijk openen. Naast binsearch zijn er ook NZB portal sites waar je naar een NZB zoeken. Zo heb je bijvoorbeeld NZB-Portal.nl.

SSL ondersteuning

Een ander sterk punt van deze Sabnzbd news-reader is de ondersteuning voor SSL. Steeds meer Usenet-providers bieden de mogelijkheid om op veilige wijze (via SSL) een verbinding te maken en zodoende anoniem en veilig te downloaden. Belangrijker nog is dat het dankzij SSL voor uw internetprovider een stuk lastiger wordt om specifiek het Usenet-verkeer te ‘knijpen’. De kans is dus aanwezig dat je met SABnzbd+ een hogere downloadsnelheid kunt halen. Wel vraagt de SSL versleuteling meer processorkracht.

NZB

De zogenaamde NZB bestanden zijn eigenlijk een soort nieuwsgroep-download-informatie bestanden. In een NZB bestand staat precies waar alle deelbestanden staan van een complete download. Een complete download kan een film zijn, een DVD, een softwarepakket, een tijdschrift, enzovoort. Veel nieuwsgroep download programma's gebruiken een NZB-bestand om een download goed te kunnen downloaden.

Gerelateerde downloads

Zie naast SAB NZB ook nog deze interessante downloads:
- SabNZBd
- FTD
- Quickpar Nederlands
- SmartPAR
- Grabit of Grab-it
- FTD Watchdog of Watch-Dog - Downloaden Spotnet (alternatief voor FTD)

Beste newsreader

Om te downloaden nieuwsgroep moet je dus een NZB bestand zoeken en ophalen en vervolgens heb je een nieuwsreader nodig om het NZB bestand te verwerken en alle losse bestanden op te halen van USEnet. Maar wat is nu de beste newsreader? Ja eigenlijk zijn er 2 de beste en dat zijn Grabit en SABnzbd. Grabit is een hele goede reader omdat het alles doet voor je zoals het downloaden, controleren en ook uitpakken van de bestanden. Daarbij werkt Grabit erg eenvoudig en voor nieuwe USEnet gebruikers dus een goede tool om mee te beginnen. Maar wat mij betreft werkt SABnzbd een stuk beter. Ook deze newsreader doet alles voor je en je krijgt dus als resultaat de film / muziek / software uitgepakt en wel. Maar vaak als het met Grab-it niet lukt om te downloaden dan krijgt SABnzbd het wel voor elkaar! Dus heb je problemen met een andere reader, probeer het dan eens met SAB nzbd!

Eweka download problemen

Steeds meer mensen met een abonnement bij Eweka klagen over download problemen van diverse films / series via de nieuwsgroepen. Dit zou te maken hebben met het "Notice and Takedown" beleid van vele usenet providers waaronder dus ook Eweka. Notice en take down betekent dat auteursrechtelijk beschermd materiaal wordt verwijderd van de servers op verzoek van de belanghebbenden. Eweka lijkt geen problemen te willen krijgen en verwijderd direct. Het gekke is alleen dat het downloaden dan bij mij wel lukt via SABnzbd en inderdaad niet met Grabit. Weet eigenlijk zelf niet waarom het wel via SABnzb werkt? Maar voorlopig lijkt dit even de oplossing te zijn.

SABnzbd downloaden

Download deze opensource en gratis NZB tool voor Windows hieronder (32 bit versie, er is geen 64 bit versie maar de 32bit werkt ook op Vista en Windows 7 64). Nieuwste versie én huidig stabiele versie is Sabnzbd 0.7.7 en die kun je hieronder downloaden. Dit is een stabiele versie en dus geen Beta of RC versie (december 2012).
Afbeelding geen afbeelding beschikbaar
Grootte 9MB
Datum zaterdag 29 december 2012 - 14:02:49
Downloads 11411
Sponsoring -
Download
Waardering
0/5 : Niet beoordeeld
 
Aub inloggen om een reactie te geven.
Wanneer je niet bent geregistreerd, kun je je hier aanmelden