Gratis Freeware downloads op Freewaredownloads.nl

gratis softwareDownload op Freeware Downloads.nl gratis Games, gratis Software, Freeware en andere Windows Applicaties. Downloaden is heel eenvoudig en veilig. Alle software staat in categorieën zoals zoals Windows Games, Anti Spyware & Virus software, compress tools en meer.

Twitter Updates

volg ons op twitterWe zijn ook te vinden op Twitter. Dus freeware updates volgen via Twitter? Follow ons dan via Freeware Twitter.Zoeken naar Freeware1 op 3 nederlanders download illegaal

 maandag 06 juni 2011 - 17:56:13 | Arne

Volgens Onderzoekbureau Considerati download 1 op de 3 Nederlanders, namelijk 5 miljoen, bestanden uit illegale bron. De schatting is dat de muziekindustrie hierdoor tot 100 miljoen euro per jaar misloopt. De schade van deze downloadpraktijken voor de entertainmentindustrie is nog niet in kaart gebracht. Wel is de verwachting dat de gemiste inkomsten voor de filmindustrie hoger zal liggen omdat films, volgens de onderzoekers, maar één keer worden bekeken. Dit lijkt mij echter eerder een aanname dan een bewijsbaar feit. Mijn dochter kijkt diverse (gekochte) Disney films wel 10 keer.

Volgens de onderzoekers hebben ook de makers van games en boeken meer schade door de illegale downloads omdat ook deze maar eenmalig worden gebruikt. Huh? Ja 1 keer gebruikt door dezelfde persoon misschien. Hoezo heb je dan meer schade? Daarbij zijn games vaak heel goed beveiligd en kun je deze niet online spelen als je de officiele versie niet hebt. En boeken kun je ook gratis lenen bij Bibliotheken. Ik zou zeggen "stick to the facts" :) Maar ook de onderzoekers geven toe dat dit alles niet met zekerheid te zeggen is zonder dat er eerst meer onderzoek wordt gedaan. Stukje zelf promotie!

Dit briljante onderzoek werd in opdracht van de NVPI uitgevoerd. De NVPI is een branchevereniging van de entertainmentindustrie, niet te vergelijken met BREIN dus. Het doel van het onderzoek was een eind te maken aan de discussie of er wel of geen schade wordt geleden door het illegale downloaden. Maar dat weten we toch allemaal al lang? Natuurlijk is illegaal downloaden niet goed voor de industrie en niet goed voor de belastingdienst. Beter investeren ze geld in alternatieven. Kijk eens naar Spotify, wat een succes! Meer van dit zou ik zeggen!!! En videoland en kabelbedrijven zoals Ziggo doen het leuk met de online film diensten, maar de kwaliteit is op onze Flat LED screen niet om aan te zien! Of wat dacht je van muziek dat je legaal koopt en dat blijkt dan een 128 kbit/s MP3 te zijn, ook niet om aan te horen. Of een goede MP3 die je vervolgens maar op 2 apparaten mag gebruiken en dus alleen op je download computer en je MP3 speler mag afspelen.... in de auto lukt dan sowieso niet omdat de auto geen internet verbinding heeft. Nee dit stimuleert niet echt het legaal downloaden!

Wil je zelf dit rapport eens objectief nalezen? Dat kan. Feiten om te delen [PDF, bron Considerati]
printervriendelijk

Mogelijke samenwerking Google en Spotify

 zaterdag 23 april 2011 - 11:23:48 | Arne

De online dienst Spotify zou volgens CNet praten met Google over een eventuele samenwerking. Met Spotify kun je gratis (dit free account is echter wel met beperkingen) muziek luisteren. Spotify is hierin vrij uniek omdat het ook goede afspraken heeft met diverse platenmaatschappijen. En dit laatste is een goede reden voor Google om samen te gaan werken met Spotify, want Google heeft deze goede afspraken met de muziek industrie niet kunnen maken. En Spotify eventjes overnemen heeft ook geen zin, bij overname worden de contracten met de platenindustrie niet meegenomen. Dit alles zou zijn voor de nieuwe dienst Google Music. Maar wat precies de bedoeling is, dat is onbekend. Voor nu zou ik zeggen, Download Spotify en probeer het eens uit.
printervriendelijk

Downloaden niet langer legaal?

 maandag 11 april 2011 - 22:23:40 | Arne

Fred Teeven, staatssecretaris van justitie en lid van de VVD wil illegaal downloaden strafbaar maken. Er worden heel veel muziek albums, films en ebooks illegaal gedownload en dit wil Teeven gaan aanpakken. Eigenlijk is illegaal downloaden momenteel nog helemaal niet strafbaar, het aanbieden van auteursrechtelijk beschermd materiaal is dat wel. Dit zou in de toekomst dus kunnen veranderen wanneer Teeven's plannen doorgaan. Met name het kunnen offline laten halen van bijvoorbeeld Torrent sites kan een grote bijdrage leveren bij het bestrijden van de illegale download.
Bron: filmio.
printervriendelijk

Pas op voor hosting oplichting

 maandag 21 maart 2011 - 15:30:43 | Arne

Het bedrijf Domain Renewal Group probeert klanten van Hostingbedrijven op te lichten. Ze proberen dit door het verlengen van domeinnamen aan te bieden tegen een vergoeding. Maar een domein loopt sowieso door, ook zonder extra betaling aan een tussenpersoon of hostingbedrijf anders dan jouw aanbieder. Je moet natuurlijk wel de jaarlijkse registratie van de domeinnaam betalen, maar daar zitten verder geen verlengingskosten bij natuurlijk.

Het is mogelijk dat jij van een Engelse niet zuivere onderneming met de naam Domain Renewal Group (DRG) een brief of e-mail ontvangt. Hierin staat dat jouw rechten op de domeinnaam vervallen tenzij je verlengt. DRG kan deze verlenging voor je regelen, maar je moet dan natuurlijk wel betalen. Maar let op, doe dit niet! Het is namelijk een scam / oplichting.
Bron: webwereld
printervriendelijk

Gratis BitTorrent film The Tunnel

 vrijdag 18 maart 2011 - 10:33:41 | Arne

Op 19 mei 2011 zal een film gratis via bitTorrent worden gelanceerd. Het gaat om een Australische horror film met de titel The Tunnel. De film kan dus legaal via een torrent worden gedownload dankzij Paramount Home Entertainment Australia. Volgens de filmmakers is de kracht van Internet dat het ons met elkaar verbindt. Ook kan Internet grenzen overschrijden en ons bevrijden. Echter momenteel is er een hele generatie mensen die dit hulpmiddel gebruiken en als crimineel worden gelabeld. De filmmakers denken dat je de mogelijkheden van de nieuwe wereld zou moeten omarmen in plaats van miljoenen dollars / euros te verspillen aan een oneindige strijd tegen internet piraterij. En om voorgenoemde reden hebben zij besloten de film gratis als torrent beschikbaar te stellen. Nou namens mij alvast bedankt.

Bekijk de The Tunnel Teaser.

Wil je ook als 1e deze film via BitTorrent downloaden? Download dan Vuze, uTorrent of Bitcomet.
printervriendelijk

Ga naar pagina   <<        >>  

Zoeken Gratis Downloaden Freeware


Datum / tijd