Kantoor toepassingen [ Freeware voor kantoor en business waaronder office, agenda, time management ]

LibreOffice 3.4.3
Beschrijving Nog een gratis alternatief voor Microsoft Office is deze freeware.

LibreOffice

Een beetje ingewikkeld is het wel, want dit is een vertakking van een ander gratis office pakket, Open Office. Diverse ontwikkelaars die aan Openoffice werkten waren het niet eens met de aanpak van Oracle mbt Openoffice en zijn toen begonnen met Libreoffice. De 2 oplossingen lijken dus wel veel op elkaar. LibreOffice bestaat uit meerdere toepassingen zoals Writer (tekstverwerker / zoals MS Word), Calc (spreadsheetprogramma / zoals Excel), Impress (presentatieprogramma / vergelijkbaar met Powerpoint), Draw (eenvoudig tekenprogramma / zoals Paint... geen photoshop), Base (databaseprogramma / zoals MS Access) en Formula (wetenschappelijke notaties maken / zit niet in MS Office). Dus een mooi volledig Office pakket en helemaal gratis.

Evenals in OpenOffice kun je met Libre Office ook gewoon Microsoft Office bestanden openen met de losse software (zoals .DOC, .XLS en .PPT bestanden). De conversie van deze oorspronkelijke MS Office bestanden verloopt alleen niet altijd perfect, maar je kunt dit vaak handmatig weer prima herstellen.

LibreOffice 3.4.3 is beschikbaar voor zowel Windows systemen als ook voor Mac OS X en voor Linux. Daarbij is de software beschikbaar in meer dan 100 verschillende talen waaronder natuurlijk ook in het Nederlands.

Download hieronder de meest stabiele en recente versie in het Nederlands. Daarbij kun je optioneel ook de nederlandse hulp bestanden downloaden (Helppack Nederlands).
Afbeelding geen afbeelding beschikbaar
Bestandsomvang 206,95 MB
Datum donderdag 01 september 2011 - 16:26:02
Downloads 2584
Download
Beoordeling
Niet beoordeeld 
Meld ontbrekende download

Zoeken Gratis Downloaden Freeware


Datum / tijd