Netwerk tools [ Netwerk meten, netwerkmonitor software, netwerkapparatuur herkennen ]

VMware Player 3.1.3
Beschrijving Gebruik jij VMware Workstation of Server? Dan is dit zeker een zinvolle freeware tool voor jou. Wil jij gratis virtuele machines op jouw PC zetten? Ook dan is deze gratis tool handig, maar je moet dan wel rekening houden met wat beperkingen. Lees hieronder de beperkingen en de oplossingen.

VMWare Player

Vaak noemen experts de VMware Player het kleine en gratis broertje van VMware Workstation (een commerciele en betaalde oplossing voor virtualisatie). Maar dit is eigenlijk niet helemaal correct omdat de VMware Player slechts kan werken met hetgeen je met de Workstation versie hebt gemaakt. Je hebt dus zonder VMWare-Workstation eigenlijk maar weinig aan de VMWare player. Al zijn er wel een paar mogelijkheden waardoor je toch gratis aan de slag kunt. Maar eerst uitleggen wat VMware doet.

VMWare Workstation

Met de commerciele software VMware Workstation kun je zogenaamde virtuele machines aanmaken op jouw PC. Met deze virtuele machine kun je op de PC een soort virtuele installatie plaatsen, alsof je op 1 PC twee computers hebt staan. Je kunt op deze virtuele computer dus gewoon een besturingssysteem (windows XP, windows Vista, Windows 7, Linux, etc.) installeren en dan ook diverse software installeren. Erg zinvol voor het veilig uitproberen van software, een veilige omgeving opzetten voor jouw vriendin zodat je na gekluns niet alles kwijt bent, om naast windows ook Linux op deze PC te hebben, etc.

VMware gratis

Zoals hierboven aangegeven, de Player versie is gratis maar eigenlijk heb je toch de betaal-versie VMware Workstation nodig. Maar hoe kun je VMware dan toch volledig gratis gebruiken? Je kunt in ieder geval VMware Player 3.0 gratis downloaden en gebruiken. Download de player 3.1.1 hieronder. En dan zijn er zogenaamde voorgeinstalleerde virtuele machines beschikbaar die je ook gratis kunt downloaden. Hier kun je bijvoorbeeld openSuse en Ubuntu downloaden zodat je deze OS-en in de virtuele machine kunt gebruiken. Voorgeinstalleerde Windows virtuele machines zijn meestal niet te downloaden omdat je hier een licentie voor nodig hebt (met uitzondering van de Windows 7 beta versie). Wil je toch 2 windows machines dan moet je toch VMware Workstation kopen.

Zie ook RVTools.

Voor het downloaden van VMWare Player 3 moet je jezelf eigenlijk wel eerst aanmelden. Dit betreft het invullen van je persoonlijke en eventueel jouw bedrijfsgegevens. Wil je toch liever VMWare player downloaden zonder registratie vooraf? Dat kan, via onderstaande link kun je gewoon vmware-player-3.1.3 downloaden, echter niet zonder eerst te registreren.
Afbeelding geen afbeelding beschikbaar
Bestandsomvang 4,77 MB
Datum zondag 21 november 2010 - 11:14:08
Downloads 3006
Download
Beoordeling
Niet beoordeeld 
Meld ontbrekende download

Zoeken Gratis Downloaden Freeware


Datum / tijd