Media Center Freeware [ recorder freeware, free tv pc, tv naar pc software ]

XBMC Media Center 10.0
Beschrijving Misschien ken je de Mediacenter van Microsoft? Er zijn ook gratis oplossingen om thuis een media center in te richten.

XBMC Media Center

Op 18 December is XBMC Media Center 10.0 Final met de codename: Dharma uitgebracht. Er zijn van deze media center software versies voor Apple TV, Mac OS X (Tiger, Leopard. Intel-x86, PowerPC), voor Windows XP en voor Windows Vista, voor Linux (Ubuntu PPA) en er is een bootable Live CD/USB distributie (XBMC Live). Eerdere versies waren ook geschikt voor Xbox, maar deze versie is dat niet meer. XBMC Media Center is een gratis multi-platform (cross-platform) media center oplossing. De software is gratis omdat het Open Source is.

Functies XBMC Media Center

XBMC Media Center is een groot project waar 50 ontwikkelaars van rondom de wereld aan werken. De ontwikkelaars hebben de software zo gebruikersvriendelijk mogelijk proberen te maken. Installatie en gebruik moeten zeer eenvoudig zijn. Je moet in staat zijn bijna alle formaten af te spelen met XBMC. Er is een mogelijkheid om een playlist af te spelen, audio visualisatie (mooie beelden bij afspelen), afbeeldingen en foto's bekijken, slideshow afspelen, weervoorspellingen opvragen, RSS feeds lezen op jouw TV scherm, etc.

HD media center

Je kunt met deze mediacenter full HD (1080p) afspelen. Bij het afspelen van HD films heb je geen software beperkingen en je kunt het afspelen vanaf diverse bronnen zoals vanaf de harde schijf, vanaf een CD of DVD, vanaf een USB flash drive, vanaf het Internet en via jouw eigen netwerk.

Gratis mediacenter software

Op tweakers.net is in september een test gedaan met diverse gratis mediacenter software. Getest zijn Boxee, MediaPortal en de download van deze pagina XBMC. De test schrijft over XBMC dat naam komt van de lange naam Xbox Media Center, zoals het project ooit begon. De conclusie van Tweakers valt gunstig uit voor de oplossing die je hieronder kunt downloaden. Ze zijn erg te spreken over XBMC maar missen wel de opnamemogelijkheid voor televisie. Pluspunten zijn de vele instelmogelijkheden, de uitbreidbare functionaliteit en de brede ondersteuning voor de vele mediaformaten van vandaag de dag. Ook is het positief dat het crossplatform beschikbaar is waaronder naast windows gebruikers ook Linux- en OS X gebruikers dit kunnen installeren. Een voordeel hiervan is dat je voor weinig geld een eigen media center kunt bouwen met een goedkope Linux OS erop.

XBMC Media Center Downloaden

Om XBMC Media Center te downloaden moet je de onderstaande link volgen. Hier kun je dan kiezen voor de Mac versie, of de Unix versie, AppleTV versie, de Live USB versie, of de Windows XP of Windows Vista versie. Het is wel belangrijk dat jouw computer / apparaat beschikt over OpenGL ondersteuning, anders werkt XBMC Media Center niet goed.
Afbeelding geen afbeelding beschikbaar
Bestandsomvang 78,2 MB
Datum zondag 19 december 2010 - 15:31:37
Downloads 2722
Download
Beoordeling
Niet beoordeeld 
Meld ontbrekende download

Zoeken Gratis Downloaden Freeware


Datum / tijd