Windows standaard ook met Firefox leveren?

 donderdag 12 februari 2009 - 23:01:13 | Arne

De Europese Commissie, zo is inmiddels wel bekend, heeft er moeite mee dat Microsoft standaard haar eigen internet browser Internet Explorer (IE) meelevert met Windows XP, Windows Vista of straks Windows 7. Het liefste ziet de Europese Commissie dat Windows zonder browser zal worden geleverd waardoor de gebruiker verplicht is om zelf een leuke / goede browser te kiezen. Nu gebruiken mensen de standaard aanwezig zijnde Internet Explorer en lijkt een extra browser downloaden en installeren overbodig. Microsoft ondermijnt daarmee, volgens de EC, de vrije marktwerking op de browser markt.

Een oplossing zou zijn om Windows zonder browser te leveren. Maar dan heb je bij thuiskomst met jouw nieuwe PC-tje wel een probleem... hoe kom je de eerste keer op het internet om browsers te downloaden? Een ander idee is daarom om Windows met meerdere browsers te leveren (Explorer en Firefox bijvoorbeeld), dan kun je gelijk jouw favoriete browser kiezen zonder extra moeite te doen met downloaden enzo. Echter de architect / ontwerper van Firefox, meneer Mike Connor, vindt dit geen goed idee. Hij gaf in een interview aan dit niet te willen. Volgens hem is het verwarrend voor gebruikers, die keuze zeg maar. En hij is bang dat Firefox dan in diverse lange procedures terecht komt van Microsoft met testen, certificeren, updates meesturen, etc.

Firefox heeft nu wereldwijd een aandeel in de browsermarkt van ongeveer 20%.firefox   microsoft   mozilla   windows   browser   


printervriendelijk

Zoeken Gratis Downloaden Freeware


Datum / tijd