Testversie Chrome 2.0 vrijgegeven

 vrijdag 09 januari 2009 - 17:23:32 | Arne

Nog niet eens heel lang geleden (ongeveer 4 maanden terug) kwam Google voor het eerst met haar eigen browser, Google Chrome versie 0.2. En nu al komt Google met een hele nieuwe versie, Chrome 2.0. Dit is alleen nog wel een beta van een beta versie zeg maar. Dus alleen downloaden als je graag nieuwe software wilt testen.

De nieuwe Chrome 2.0 is gebaseerd op een hele nieuwe versie van de browser engine, WebKit.
De vorige versie van WebKit werd bijvoorbeeld ook gebruikt door Safari 3.1. Chrome 2.0 maakt vanaf nu dus gebruik van Webkit versie 528.8.

Wat is nieuw in de nieuwe internetbrowser van Google? Zoomen en scrollen bijvoorbeeld. Ook verbeteringen waar webdesigners blij van zullen worden. En formulieren vul je straks een stuk sneller in.
Dus even de nieuwe mogelijkheden opsommen:

Je kunt straks bijvoorbeeld volledig inzoomen en scrollen. In de vorige versie van Chrome was het namelijk alleen mogelijk om de tekst op een pagina te vergroten of verkleinen, met alle gevolgen voor de lay-out van dien. Ja mensen die met Firefox werken zullen denken, "maar dat had ik al". Ja ja, dat klopt :)

Goed nieuws voor ontwikkelaars. De nieuwe browser zal een nieuwe reeks CSS-mogelijkheden ondersteunen! Bijvoorbeeld het gebruik van CSS Gradients, of CSS Reflections en ook CSS Masks. Dus jouw website ziet er in Chrome net even iets gelikter uit dan in Explorer 6 of Safari.

In Chrome 0.2 (Chrome 1) ontbrak een in andere browsers bekende functie, namelijk de Form AutoComplete-functie. Toch handig bij het invullen van veel soortgelijke formulieren. En ja, ook deze functie was in andere browsers zoals Firefox en Explorer reeds aanwezig. En soms kon je met plugins hetzelfde bereiken.

En wat betreft de veiligheid ook wat verbeteringen. Google Chrome 2.0 bevat nu een nieuwere versie van "Safebrowsing" waarmee het surfen een stuk sneller en tegelijk veiliger zou moeten zijn.google   browser   chrome   


printervriendelijk

Zoeken Gratis Downloaden Freeware


Datum / tijd