Brein sluit vele bittorrent sites

 zaterdag 13 december 2008 - 14:00:24 | Arne

De stichting Brein heeft in een persbericht aangegeven dat zij vrijdag een keten van wel 75 bittorrent-sites heeft laten sluiten. Dit is op zich bijzonder omdat dit er eigenlijk nooit zoveel in één keer waren. Brein is een echte piraterijbestrijder die al eerder op jacht is geweest naar p2p-uitwisselsites. Maar 75 is een succes te noemen voor Brein, maar niet voor downloaders die uTorrent bijvoorbeeld gebruiken :( Maar gelukkig zijn er nog vele andere torrent sites in de lucht.

Er zitten tussen de slachtoffers van Brein ook nederlandse sites tussen zoals Allmypower.org, Luckytorrents.org, Allmymovies.org, Digi-tor.org en Seederstor.org. Zij hadden, volgens Brein, honderdduizend links en een half miljoen gebruikers. De piratenjager heeft de sites door middel van civiele sommaties offline gehaald.

Brein meldt: "Er is hier duidelijk sprake van een organisatie (het netwerk van 75 sites) dat erop gericht is om op illegale wijze geld te verdienen met diefstal van andermans creatieve werk".

Stichting BREIN is opgericht in april 1998 en formaliseert de al tientallen jaren bestaande samenwerking tussen auteurs- en naburig rechthebbenden op het gebied van piraterijbestrijding. Stichting BREIN bestrijdt intellectueel eigendomsfraude namens auteurs, uitvoerende kunstenaars, uitgevers, producenten en distributeurs van muziek, film, video en interactieve software. BREIN speurt naar on- en offline piraterij, neemt civiele actie en levert informatie en expertise voor strafrechtelijke actie door strafrechtelijke autoriteiten zoals FIOD-ECD en Politie. BREIN verzorgt tevens voorlichting aan pers, politiek en publiek.torrent   brein   p2p   


printervriendelijk

Zoeken Gratis Downloaden Freeware


Datum / tijd