Google komt met dataopslag voor thuisgebruikers

 dinsdag 27 november 2007 - 14:49:12 | Josh

Google is van plan om consumenten een nieuwe manier te geven om hun data op hun computers op te slaan en te benaderen via het internet. Deze strategie zou een verandering naar web-based computing kunnen versnellen en de concurrentiestrijd met Microsoft heftiger kunnen maken.

Google is een service aan het voorbereiden die er voor zal zorgen dat gebruikers bestanden op hun computers op een bepaalde plek op te slaan en vanaf een andere plek, op een computer of mobiel apparaat, te benaderen wanneer ze met een gebruikersnaam en wachtwoord inloggen om zodoende hun bestanden met vrienden of familie te delen.

Deze service zou al in de komende maanden het levenslicht kunnen zien aldus insiders. Google is van plan om bepaalde hoeveelheid ruimte gratis aan te bieden en gebruikers te laten betalen voor extra ruimte die ze eventueel nodig hebben. Een Google woordvoerder wilde niet reageren op vragen of er plannen waren voor zo'n online dienst al wou ze wel toegeven dat "opslag een belangrijk onderdeel is in het maken van web applicaties."

Bron : techzine.nlgoogle   


printervriendelijk

Zoeken Gratis Downloaden Freeware


Datum / tijd