Anti-virussoftware te duur voor bedrijven

 dinsdag 30 september 2008 - 17:46:24 | Arne

Volgens Gartner, een Amerikaans onderzoeksbureau, betalen bedrijven eigenlijk te veel geld voor anti-virussoftware. En volgens Gartner komt dit (mede) omdat beveiligingsbedrijven hoge winstmarges opstrijken voor firewalls en antivirussoftware. Klanten zouden verschillende leveranciers beter tegen elkaar moeten uitspelen om lagere prijzen te bedingen.

Prijzen voor anti virus software gelijk gebleven

Gartner stelt verder dat de prijzen die de beveiligingsbedrijven hanteren, eigenlijk haaks staan op die van de anderen in de it-sector. De prijs daalt normaal gezien van software of hardware in de loop der tijd, ook omdat er dan inmiddels nieuwere producten geïntroduceerd zijn geworden. Beveiligingssoftware is vaak zelfs niet in staat om nieuwe bedreigingen te stoppen, maar dat heeft in praktijk geen invloed op de prijzen.

"Waarom betalen we jaar na jaar meer voor antivirussoftware terwijl we er steeds minder voor terugkrijgen?", vraagt Gartner zich af.

Anti virus freeware

Helaas is in de conclusie niets te vinden over freeware anti virus software. Deze software is gratis en hier kun je dus nooit teveel voor betalen.antivirus   virus   


printervriendelijk

Zoeken Gratis Downloaden Freeware


Datum / tijd