Book Search nu open voor iedereen

 dinsdag 23 september 2008 - 23:24:21 | Arne

Google maakt zijn eigen Book Search engine beschikbaar voor externe partijen waaronder , zoals online verkooppunten, boekhandels, bibliotheken en uitgevers. Met behulp van een speciale code (HTML / API) wordt het voor websites mogelijk om bezoekers een voorproefje te geven van een boek. Mensen kunnen dankzij Google op bijvoorbeeld een online shop tot twintig procent van het boek lezen.

Er zijn al verschillende grote bedrijven die gebruik maken van deze Google Book Search dienst. Een voorbeeld is de Nederlandse boekhandel Van Stockum. Ook andere grote bedrijven zullen snel gebruik gaan maken van deze service / mogelijkheid. Maar ook kleine bedrijven en particulieren kunnen deze tools van Google gebruiken voor hun eigen website.

Google verdient hier (nog) niets aanGoogle biedt voorgenoemde service en tools echt gratis aan en verdient verder ook niets aan verkoopprovisies of advertenties. Voor Google zit het voordeel voorlopig alleen nog in het verspreiden van de service en het verstevigen van de banden met uitgevers.google   gratis   


printervriendelijk

Zoeken Gratis Downloaden Freeware


Datum / tijd