Nieuw wormvirus in ASF- en MP3-bestanden

 maandag 21 juli 2008 - 15:58:33 | Arne

Er is een nieuw wormvirus gevnonden dat naar malware verwijst op internet en vervolgens een Trojan Horse installeert. Het virus verstopt zichzelf in ASF-bestanden en MP3-bestanden. Iedereen dieASF of MP3 vanaf het internet download die loopt gevaar, dus ook gebruikers van p2p-software (limewire, bearshare, frostwire, bittorrent, utorrent, etc.). Dit meldt een medewerker van anti-virusbedrijf Kaspersky aan IDG News Service.

De nieuwe malware heeft eigenschappen zoals we zien bij wormvirussen. Zodra het eenmaal op een PC staat dan zoekt het virus de mp3- en mp2-bestanden op de computer. Vervolgens zet hij deze bestanden om in Windows Media-formaat en stopt ze vervolgens in een ASF-bestand met nog meer exemplaren van de malware. De mp3-extensie van de bestanden is echter ongewijzigd waardoor je als gebruiker niet direct het verschil ziet. De geïnfecteerde mp3-bestanden worden vervolgens met anderen gedeeld via p2p-software of via Torrent netwerken waardoor meer computers besmet kunnen raken.

Anti-virusbedrijven adviseren terughoudendheid bij het downloaden en installeren van nieuwe codecs voor mediaspelers. De malware heet bij de verschillende anti virus bedrijven als volgt:
- Worm.Win32.GetCodec.a (bij Kaspersky),
- Trojan.ASF.Hijacker.gen (bij Secure Computing)
- Troj_Medpinch.a (bij Trend Micro)

Bron: webwereldmp3   malware   virus   trojan   torrent   


printervriendelijk

Zoeken Gratis Downloaden Freeware


Datum / tijd