Gmail het meest gebruikt door Spammers

 maandag 21 juli 2008 - 13:05:09 | Arne

Roaring Penguin Software heeft het e-mailverkeer afkomstig van de drie grootste gratis webmailaanbieders zoals Yahoo, Hotmail en Gmail drie weken lang geanalyseerd. Op zeker vijf van de 21 onderzochte dagen was 25 procent of meer van de e-mails afkomstig van Gmail, 18 procent of minder van Hotmail en 13 procent of minder van Yahoo. Het is duidelijk dat spammers steeds vaker de gratis webmaildiensten gebruiken voor het verzenden van hun vervelende SPAM aan ons allen.

Gmail is voor spammers populairder dan de andere providers omdat het originele IP-adres (waarvandaan de mail wordt verstuurd) niet is vermeld in de e-mail. Zodoende is het lastig voor systeembeheerders en de makers van spamfilters om via de IP-adressen een lijst van ongewenste afzenders te maken. Het enige IP-nummer dat gelezen kan worden is het IP-adres van Gmail zelf en als je die blokkeerd kun je ook geldige e-mails van Gmail niet meer ontvangen.

Ook zijn helaas de zogenaamde captcha-beveiligingen van de gratis mail services gekraakt. Spammers zetten bots (automatische scripts) in om zich automatisch aan te melden voor een account bij Gmail, Hotmail of Yahoo. Vervolgens kunnen spammers met deze nieuwe e-mail adressen hun junkmail versturen.google   gmail   spam   


printervriendelijk

Zoeken Gratis Downloaden Freeware


Datum / tijd