Microsoft Silverlight vs Adobe Flash

 dinsdag 08 juli 2008 - 13:13:30 | Arne

Microsoft heeft een nieuwe beta versie uitgebracht van Silverlight (download hier). Silverlight heeft veel weg van het bekende Flash van Adobe. Maar wat zijn de verschillen?

Microsoft Expression is gemaakt voor ontwikkelaars en grafisch ontwerpers die met Silverlight aan de slag willen. Microsoft Expression is het antwoord van Microsoft op Adobe’s softwarepakket Creative Suite 3. Volgens Microsoft heeft Silverlight als groot voordeel dat de content zonder kwaliteitsverlies kan worden geschaald. Maar zaten wij daar op te wachten?

YouTube en MySpace vertonen momenteel hun videos met behulp van Flash. Volgens Microsoft kunnen met Silverlight de aangeboden video- of audiostreams worden beveiligd door middel van de nieuwe DRM-techniek PlayReady. Dit in tegenstelling tot de huidige versie van Flash die niet te beveiligen is (nog niet althans). Maar ook op DRM-technieken zitten we niet te wachten. En ook Apple heeft eerder al aangegeven juist van DRM af te willen.

Het zal heel lastig zijn om de voorsprong van Flash in te halen, zeker gezien de maar matige voordelen op dit moment. Want volgens onderzoek heeft 95% van de internet gebruikers de Flash Plugin geinstalleerd.... haal dat maar in. Maar concurrentie voor Flash kan geen kwaad natuurlijk. En een extra plugin, naast Flash en Quicktime, installeren is natuurlijk ook geen probleem.microsoft   silverlight   browser   


printervriendelijk

Zoeken Gratis Downloaden Freeware


Datum / tijd