Uitspraak rechter over thuiskopie van illegaal materiaal

 donderdag 26 juni 2008 - 17:31:59 | Arne

De rechtbank in Den Haag heeft woensdag een vonnis uitgesproken waarin werd geoordeeld dat een kopie maken van illegaal materiaal als illegale handeling beschouwd wordt, waarmee de thuiskopie op losse schroeven zou komen te staan.

Volgens de Nvpi (brancheorganisatie van de entertainment-industrie) is de uitspraak van de rechter op te vatten als een overwinning voor auteursrechtenorganisaties. De rechter oordeelde namelijk dat het maken van een kopie voor eigen gebruik van illegaal materiaal niet door artikel 16c van de auteurswet wordt toegestaan. Het vonnis houdt in dat het kopiëren van illegaal materiaal een illegale handeling vormt.

Bij het vaststellen van de thuiskopievergoeding op bijvoorbeeld CD's en DVD's wordt nu nog geen rekening gehouden met werken waarvan de auteur / eigenaar toestemming voor kopiëren heeft gegeven. Een mooi voorbeeld hiervan is natuurlijk de op deze website aangeboden Freeware software! Volgens Stobi-voorzitter Alexander Hent zou het vonnis van de rechter tot een lagere heffing moeten leiden en hierdoor kunnen blanco mediadragers, zoals cd's en dvd's, goedkoper worden gemaakt.
Bron: tweakers.netmp3   torrent   limewire   


printervriendelijk

Zoeken Gratis Downloaden Freeware


Datum / tijd