Vista gaat groot worden in 2008

 dinsdag 20 november 2007 - 15:26:49 | Josh

Forrester heeft een onderzoek gehouden naar populariteit van besturingssystemen in de toekomst. Hieruit concludeert zij dat Linux populair gaat worden in bedrijfsomgeving en dat Vista het goed gaat doen in 2008.

"Zullen desktopbeheerders verdergaan op het pad van standaardisatie richting het Windows platform, en zal Linux het niet gaan redden op bedrijfsdesktops?" Is de hoofdvraag in het onderzoek. Het antwoord: "Absoluut niet. Het grote aantal bedrijven dat informeert naar de mogelijkheid om Linux op hun desktops te installeren laat zien dat Linux niet snel zal verdwijnen." Als dit klopt gaan Linux systemen snel groeien.

Het onderzoek richt zich voornamelijk op de snelheid van overstappen. Dit is op dit moment nog niet zo bijster hoog, zo is Windows Vista nog duidelijk leider met 84 procent. Windows Vista wordt echter wel erg verdeeld gebruikt, ongeveer twee procent in de Verenigde Staten en minder dan een procent in Europa.

Het onderzoek vertelt dat Windows Vista volgend jaar storm gaat lopen, dit komt omdat bedrijven bang zijn dat de ondersteuning voor Windows XP dan zal stoppen. Op dit moment zitten we slechts naar iets kleins te kijken: "Zie het als sneeuwvlokjes voor de storm."

Bron :degoudenkooi.tvvista   microsoft   


printervriendelijk

Zoeken Gratis Downloaden Freeware


Datum / tijd