Microsoft lanceert Beta van de gratis Live-dienst

 maandag 02 juni 2008 - 21:42:55 | Arne

Met de nieuwe Sysinternals Live dienst van Microsoft kan elke Windows gebruiker gratis diverse diagnostische programma's gebruiken vanaf internet. Deze dienst moet er dus voor zorgen dat een gebruiker, zonder iets te installeren, diverse systeemtools kan draaien.

Tussen de meer dan zeventig programma's zit bijvoorbeeld een rootkitdetective en een applicatie waarmee exact is te zien welke services en programma's er tegelijk starten met Windows.

Sysinternals Live is op zich zelf niet meer dan een lange lijst met diverse Microsoft Sysinternal Freeware programma's die al een tijdje gratis zijn te downloaden. De nieuwigheid zit hem in het feit dat elk programma vanuit Windows via het commando "Uitvoeren..." is op te roepen met: \\live.sysinternals.com\tools\NaamVanHetProgramma.exe.

Het is niet duidelijk hoelang en op welke manier de programma's online beschikbaar blijven. De homepage van Sysinternals meldt dat het nu nog een bètadienst is. Ook is deze dienst momenteel eigenlijk alleen geschikt voor de meer technische gebruikers.
microsoft   vista   xp   gratis   


printervriendelijk

Zoeken Gratis Downloaden Freeware


Datum / tijd