Duitse Wikipedia zal in boekvorm worden uitgeven

 woensdag 23 april 2008 - 23:43:00 | Arne

Een duitse uitgever heeft besloten om 50.000 onderwerpen uit de Duitse Wikipedia als boek uit te geven. De papieren encyclopedie wordt in september op de markt gebracht en zal per boek twintig euro moeten opleveren. Het idee is om die artikelen op te nemen in het boek die de laatste twaalf maanden het meest werden opgevraagd. Het boek zal niet de volledige artikelen gaan bevatten maar eerder een soort samenvatting.

Volgens de managing director bij Wikimedia Germany (Arne Klempert) zal de encyclopedie in boekvorm "een beetje van alles" bevatten. De focus zal liggen op actuele gebeurtenissen, aangezien dat een van de sterke kanten is van Wikipedia, vertelt Klempert.

Mijn stelling

Bij een succes van de boekverkoop verwacht ik dat de mensen die in duitsland de Wikipedia een succes hebben gemaakt..... een leuke vergoeding op de bankrekening moeten krijgen! Zij hebben tijd gestoken in deze gratis website en vervolgens gaat een duitse uitgever er met de inkomsten vandoor! Mag dat eigenlijk wel? Heeft Wikipedia geen verplichting aan haar participanten?
printervriendelijk

Zoeken Gratis Downloaden Freeware


Datum / tijd