Film Fitna al snel verspreid via Internet

 zaterdag 29 maart 2008 - 17:52:21 | Arne

Donderdag 27 maart 2008 om 19.00 uur verscheen de film Fitna The Movie van Geert Wilders online. Direct daarna was Nederlands online aan het kijken naar deze film. Hierdoor waren zowel PVV.nl en GeertWilders.nl al snel onbereikbaar en even later begaf ook tijdelijk de website LiveLeak.com, de website waar de film te bekijken was.

Geen Stijl
Ook op de website Geenstijl.nl was het spitsuur. Geenstijl, een bekende weblog, zag om direct na zeven uur het verkeer / traffic met 60 Mbit (150%) toenemen. Binnen een paar uur werden er duizenden reacties geplaatst door bezoekers van GeenStijl.

Google
Natuurlijk was ook bij Google een toename te zien. Veel mensen zochten naar "Leak Fitna" omdat zij maar slechts een deel van het Leak Live logo hadden gezien. De zoekterm "Fitna" is voornamelijk door Nederlanders, Belgen en Denen gebruikt. Volgens Google Trends zochten de meeste mensen naar Fitna vanuit Den Haag.

Fitna Downloaden
De film Fitna is inmiddels niet meer te zien bij LiveLeak.com. Wel is de film op diverse andere lokaties te zien of te downloaden. NRC biedt bijvoorbeeld Fitna als Podcast. Ook is de film inmiddels te zien via Youtube. Maar vermoedelijk hebben de meeste mensen hem nu wel gezien toch?
printervriendelijk

Zoeken Gratis Downloaden Freeware


Datum / tijd