Google biedt daklozen gratis voicemail aan.

 dinsdag 04 maart 2008 - 08:20:19 | Josh

Google gaat daklozen uit San Francisco een gratis voicemail aanbieden. Wanneer het project aanslaat wil Google het systeem uitrollen naar andere steden in de Verenigde Staten.

Wanneer een dakloze bijvoorbeeld gebruik wil maken van een medische voorziening kan hij het nummer opgeven zodat de contactpersoon terug kan bellen en de voicemail in kan spreken. Deze valt vervolgens gratis af te luisteren vanaf elke telefoon. Een dergelijke voicemail is ook gemakkelijk om reactie krijgen op een sollicitatie of om contact te onderhouden met familieleden. Een dakloze is immers beter bereikbaar.

De voicemail is, zoals gezegd, af te luisteren vanaf elke telefoon. Hij valt ook zelf in te stellen, zodat de dakloze een persoonlijke voicemail heeft.

Een dergelijk nummer lijkt erg op een lokaal nummer: "Het ziet er uit als elk andere voicemailnummer", aldus Craig Walker, senior-projectmanager bij Google. "Er rust geen stigma op zoals dat wel het geval is op een tijdelijk nummer of een 0800-nummer omdat mensen die niet vertrouwen. Het is gewoon een lokaal nummer."

Bron : techzine.nlgoogle   


printervriendelijk

Zoeken Gratis Downloaden Freeware


Datum / tijd