Nieuwe windows komt in 2009

 vrijdag 18 januari 2008 - 12:16:39 | Josh

Veel mensen gingen er vanuit dat Windows 7 ergens rond 2010 zou uitkomen, maar het blijkt dat Microsoft de roadmap heeft aangepast. Insiders laten namelijk weten dat een recentelijk uitgebrachte roadmap laat zien dat het besturingssysteem van Microsoft ergens in de tweede helft van 2009 gepland staat. Microsoft had geen reactie klaar staan voor de uitgelekte plannen.

Op dit moment zijn er al "kale versies" opgestuurd naar speciale partners van Microsoft om het besturingssysteem te valideren. De validatieversie M1 is op het moment alleen nog maar beschikbaar in het Engels.

Opmerkelijk aan het besturingssysteem is dat er meerdere grafische kaarten van verschillende fabrikanten ondersteund kunnen worden door het heterogeen grafisch systeem wat Windows 7 aan boord heeft. Windows 7 brengt ook weer een andere versie van Media Center met zich mee. Windows 7, zal net zo als Vista, uitkomen op een x86 en x64 versie.

De volgende validatieversies, M2 en M3, moeten achtereenvolgens in april/mei gaan uitkomen en in het derde kwartaal van dit jaar. De beta mag men waarschijnlijk gaan verwachten in het begin van 2009, maar hier is over het moment nog niks van bekend en hetzelfde geldt voor de RC.

Aangezien dit speculaties zijn van insiders is het absoluut nog niet definitief. Het wordt allemaal anders wanneer Microsoft haar Windows Logo-programma gaat veranderen. Wanneer er een RTM op komst is, verandert Microsoft dit logo altijd 18 maanden voordat de RTM er daadwerkelijk is.

Over de features van Windows 7 is nog zo goed als niets bekend. Het besturingssysteem kan waarschijnlijk wel overweg met aanraakschermen. Ook zal er wellicht gebruik gemaakt gaan worden van MinWin, een kleinere kernel, die 40 Megabyte aan geheugen gaat gebruiken.

Bron : techzine.nlmicrosoft   windows 7   


printervriendelijk

Zoeken Gratis Downloaden Freeware


Datum / tijd