Koreanen willen mens omvormen tot datakabel

 donderdag 20 december 2007 - 10:51:13 | Josh

De Zuid-Koreanen zijn opzoek naar een nieuwe technologie om informatie door het menselijk lichaam te verzenden. Zo hebben de Zuid-Koreanen medegedeeld.

Er wordt momenteel bekeken hoe je een mp3 bestand door het menselijk lichaam kan laten lopen. Wanneer dit zou lukken, hoef je alleen maar je mp3 speler vast te houden en je computer. Op deze manier hoef je nooit meer een datakabel aan je computer te koppelen. Japanners hebben al één keer eerder een mp3 bestand door het lichaam kunnen laten lopen.

In het Electronics and Telecommunications Research Institute in Zuid-Korea zijn ze de techniek van de Japanners aan het verbeteren. Dr. Kang Sung-won van het instituut: "We onderzoeken technologieën waarmee data met de snelheid van een breedband internetverbinding door het lichaam kan reizen."

Het menselijk lichaam heeft veel meer weerstand dan een stukje koperdraad. Dus om een overdracht te kunnen uitvoeren, zonder verlies, is er veel meer stroom nodig. De Zuid-Koreanen zijn daarom aan het kijken of het met minder stroom ook mogelijk is. De stroomsterktes worden uitgedrukt in picoamperes en zijn niet schadelijk voor het menselijk lichaam.

Bron : degoudenkooi.tvmp3   


printervriendelijk

Zoeken Gratis Downloaden Freeware


Datum / tijd