FTD Alternatief

 dinsdag 15 februari 2011 - 10:23:46 | Arne

Het zou best kunnen dat FTD gaat verdwijnen. In het vorige artikel FTD verliest van BREIN hebben we al beschreven dat FTD in de huidige vorm niet mag blijven bestaan van de rechter. Er zijn misschien plannen om FTD te gebruiken voor "legale" downloads of toch in een andere vorm. Maar dit is erg onzeker nog allemaal. Wat is dan een goed FTD alternatief? Welke huidige alternatieven zijn interessant genoeg om te gaan verkennen?

Voorop staat dat het downloaden op zich natuurlijk niet is verdwenen opeens. Maar het is geen stilstaande wereld. Zo hadden we in een lang verleden namelijk Napster, daarna Kazaa en eMule, toen Torrent sites en Limewire en nu nieuwsgroepen met o.a. FTD. We hebben websites zien komen en gaan, en weer zien terug komen. Denk bijvoorbeeld aan Pirate Bay, Mininova en zelfs Limewire waar nu een Pirate Limewire version van bestaat. Ja je moet wel moeite blijven doen om spullen te downloaden. In dat opzicht had de rechter wel gelijk, FTD maakte het voor iedereen ook wel heel erg gemakkelijk allemaal.... zelfs oma kon vanalles downloaden. :)

Oke, en nu de alternatieven.

Spotnet

Het alternatief dat het meest dicht bij de werking van FTD komt dat is Spotnet. Dit programma werkt nagenoeg hetzelfde als FTD en heeft zelfs een paar voordelen. Spotnet is bijvoorbeeld een echte alles-in-één oplossing; zoeken, downloaden, repareren en uitpakken.
» Download Spotnet

Forums

Er zijn diverse forums waar gebruikers elkaar helpen met het vinden van downloads / spots. En vaak hebben de uploaders zelf ook afgesloten websites waar ze hun upload materiaal aanmelden en precies vertellen waar het komt te staan.

NZB zoekmachines

Er zijn diverse websites die kant-en-klare NZB bestanden bieden. Denk daarbij aan bijvoorbeeld NZBindex. Maar je kunt ook zoeken naar bepaalde downloads en dan eenvoudig een NZB bestand laten maken. Goede sites hiervoor zijn binsearch en Yabse.

Payserver provider

Diverse payserver providers bieden zelf een overzicht van downloads of een mogelijkheid om te zoeken naar downloads. Wat er precies mogelijk is, dat is per Payserver provider anders natuurlijk. Maar login bij jouw provider en kijk wat er naast downloaden nog verder wordt geboden.

Legale opties

Ja om eerlijk te zijn, er zijn ook steeds meer legale mogelijkheden om films, muziek en software te downloaden. En vaak ook nog gratis. Denk bijvoorbeeld aan Spotify voor gratis streaming muziek. Of Youtube voor leuke videos en volledige muziekclips. Of koop een dagkrant en krijg er een gratis CD bij.
printervriendelijk

Zoeken Gratis Downloaden Freeware


Datum / tijd