LibreOffice of OpenOffice

 maandag 24 januari 2011 - 17:57:26 | Arne

Zowel OpenOffice als ook LibreOffice zijn beiden opensource oplossingen met onder andere een tekstverwerker, spreadsheet, presentatie tool, etc. Beide strijden momenteel om als eerste de volgende release / update uit te brengen. LibreOffice heeft versie 3.3.0 bijna af en de ontwikkelaars van OpenOffice werken vermoedelijk ook aan 3.3.0 (of 3.4 zelfs al).

LibreOffice is eigenlijk een aangepaste versie van OpenOffice.org (aftakking of fork genoemd). Oracle is met LibreOffice begonnen omdat zij andere ideeen hebben over de werking van deze open office oplossing. Zo zijn er aan Libre Office bijvoorbeeld patches toegevoegd van Novell en Red Hat om zo meer functies te bieden. En de code van LibreOffice zou schoner zijn volgens de ontwikkelaars.

Even afwachten wie eerder uit gaat komen met een nieuwe versie, OpenOffice.org of Libre-Office. Maar welke is beter? Welke versie kun je het beste kiezen? Ik denk dat LibreOffice, zeker met de nieuwe release, de betere optie is. Voornamelijk omdat hier een groot en professioneel bedrijf achter zit. Maar de meningen zullen verschillen op dit onderwerp.
printervriendelijk

Zoeken Gratis Downloaden Freeware


Datum / tijd