Limewire alternatieven

 zaterdag 06 november 2010 - 23:29:22 | Arne

Voor wie dacht dat het uit de lucht gaan van Limewire maar tijdelijk was, die weet inmiddels dat het echt voorbij is voor deze populaire P2P software. Is het nu dan ook afgelopen met downloaden van mp3, muziek, films, etc.? Nee, helaas voor de platenbedrijven / voor de film industrie / veel artiesten zijn de downloadmogelijkheden nog divers. In dit artikel een paar alternatieven voor Limewire waarmee je ook prima een download kunt binnen halen.

FrostWire

Het meest voor de hand liggende alternatief is FrostWire. Ook dit is een populaire gratis opensource P2P client die ondersteuning biedt aan Gnutella en BitTorrent downloads. De applicatie is in 2004 uitgebracht door leden van de LimeWire Open Source community. FrostWire is gelijkwaardig aan LimeWire in het gebruik en het uiterlijk en het is compatible met iTunes. Er is een versie beschikbaar voor zowel Windows, voor Mac, Linux en zelfs voor Android (GSM OS).

MP3Rocket

De software MP3Rocket is iets minder bekend maar is ook een op LimeWire gebaseerde oplossing. Ook hier is het uiterlijk en de werking vergelijkbaar. Het werkt op de Mac en op Windows en biedt wederom de mogelijkheid om via Gnutella en BitTorrent te downloaden. De naam MP3Rocket suggereert dat het alleen gaat om het vinden van MP3 bestanden, maar dit is niet het geval. Je kunt ook video bestanden en software vinden en downloaden. MP3Rocket heeft ook honderden streams van radio en TV kanalen.

BitTorrent

De 2 eerder genoemde applicaties bieden ook ondersteuning voor BitTorrent downloads maar worden voor torrents eigenlijk niet veel gebruikt. Dit komt omdat .torrent bestanden vinden wat lastiger is en omdat er andere specialistische software is voor torrent bestanden. Software specialisten voor BitTorrent die je zou kunnen downloaden zijn bijvoorbeeld uTorrent, Vuze of Transmission.

Overige

En er zijn nog veel meer alternatieven. We zullen dit artikel later nog verder uitbreiden. Maar denk bijvoorbeeld aan Muziek / Video Streaming oplossingen zoals Grooveshark of Spotify. Je kunt natuurlijk ook nog downloaden via Usenet / Newsgroups. Hierbij zijn de software oplossingen FTD, Grabit, FTDwatchdog en Newsleecher erg handig.
printervriendelijk

Zoeken Gratis Downloaden Freeware


Datum / tijd