Internetbeveiliger McAfee waarschuwt

 vrijdag 10 september 2010 - 15:34:09 | Arne

Vandaag heeft McAfee een waarschuwing rond gestuurd voor een nieuwe internetworm. Deze worm heeft voorlopig even de naam ‘Here You Have’ gekregen. De naam komt van de subject regel van de e-mails die deze worm in de vorm van een PDF bevatten. Ontvang jij een e-mail met als onderwerp / subject: Here You Have - of - Just For You, verwijder dan direct deze e-mail en ga zeker geen bijlagen openen. Velen Amerikaanse bedrijven en individuen wereldwijd zouden zijn getroffen door het virus. Wereldwijd zou de Here You Have-email worm al veel schade hebben aangericht. Er zijn zelfs berichten dat computers bij Coca Cola, Disney, ABC, NASA en zelfs bij Google al zijn geïnfecteerd. Zelf ben ik gelukkig al snel op mijn hoede als ik een engelse e-mail ontvang, maar internationale bedrijven zijn het engels wel gewend natuurlijk.

De PDF in de bijlage is natuurlijk geen echte PDF maar in plaats daarvan kan de gebruiker door hierop te klikken de worm activeren. Een klein bestandje wordt op de computer geïnstalleerd en verzend zichzelf via het adresboek op deze computer naar vele anderen. Vervolgens probeert het de aanwezige beveiligingssoftware uit te schakelen om vervolgens extra software te downloaden waarmee de computer zelf kan worden aangepakt. Zoals je leest, niet je 1e de beste worm / virus.

Dus let goed op de volgende 2 onderwerpen:
* Here You Have
* Just For You
Krijg je ze binnen, haal ze direct weg en vertrouw niet blind op beveiligingssoftware, zij laten ook wel eens iets door.
printervriendelijk

Zoeken Gratis Downloaden Freeware


Datum / tijd