Ook XS4all tegen BREIN

 vrijdag 25 juni 2010 - 09:48:08 | Arne

Brein heeft een kort geding tegen Ziggo aangespannen en XS4all mengt zich in deze strijd. Brein eist namelijk dat Ziggo de website The Pirate Bay (een torrent site die we hier al vaker hebben genoemd [Pirate bay binnen dag weer online]) blokkeert zodat de klanten van Ziggo geen gebruik meer kunnen maken van deze site. XS4all gaat nu pal naast haar concurrent Ziggo staan omdat een uitspraak op dit kort geding natuurlijk later ook gevolgen kan hebben voor XS4all zelf. Daarnaast is de provider XS for All al een tijdje actief op het gebied van anti-censuur en beschikbaar maken van muziek en film.

Brein heeft vermoedelijk al vele duizenden euro's (of zou het al een miljoen euri zijn?) uitgegeven in hun strijd de Pirate Bay site onbereikbaar te maken voor nederlanders. En nog steeds kunnen we gezellig de Piratebay bezoeken. Brein won wel een paar rechtzaken al, maar The Pirate Bay weet steeds weer slimme manieren te bedenken om problemen uit de weg te blijven. En nu probeert de antipiraterijstichting via een andere weg, door providers de site te laten blokkeren. Ziggo is als eerste benadert en de reden waarom ze Ziggo als 1e kiezen is niet duidelijk. Maar gelukkig is XS4all niet op zijn achterhoofd gevallen en met het idee "samen sterker" gaan ze alvast de strijd aan met BREIN.

Eerder waren er ook al gesprekken over het vrijgeven van naam en adresgegevens door providers aan BREIN wanneer blijkt dat een klant copyrights schendt. Ook hierbij kun je vraagtekens plaatsen. Marketeers zouden deze gegevens ook wel willen hebben van klanten van ISP's. Maar in het providers contract staat dat er geen gegevens aan derden zullen worden doorgegeven. En Brein is natuurlijk ook gewoon een derde en dus gelden de regels toch ook voor deze partij?!

Maar gaat het BREIN lukken om klanten van Ziggo geen uTorrent meer te laten gebruiken?
printervriendelijk

Zoeken Gratis Downloaden Freeware


Datum / tijd