Kleine browsers ontevreden over keuzescherm Windows

 maandag 08 maart 2010 - 23:51:20 | Arne

Wist je het nog niet? Even een update dan.... de Europe Commissie vond het niet eerlijk dat Microsoft standaard bij haar OS / Operating Systeem gelijk Explorer als standaard browser installeerde. Dit zou oneerlijk zijn voor andere goede browsers zoals Firefox en Chrome die dan minder snel gekozen zouden worden. Zodoende moet Microsoft nu iedereen eenvoudig de keuze bieden voor een internet browser en dan is het net zo makkelijk om direct voor Firefox te gaan bijvoorbeeld.

Oké, Microsoft heeft dit nu netjes gedaan en vanaf 2 maart wordt via een windows-update deze nieuwe functie al rond gestuurd. De gebruiker ziet dan een browserkeuzescherm dat diverse browser logo's toont met omschrijving. De volgorde is random en dus staat niet altijd Explorer op de 1e plaats. Zie in onderstaand filmpje hoe de browser keuze werkt (filmpje is wel wat traag helaas):


Wel is het zo dat de grote meer bekende browsers altijd plekkie 1 tm 5 innemen, dit zijn Explorer, Firefox, Chrome, Safari en Opera. Pas daarna komen de kleinere browsers te weten Avant Browser, Flock, Green Browser, Maxthon, Slim Browser en Sleipnir. Een andere kleine browser K-Meleon loopt niet te mopperen verder. De opzet is om iedere 6 maanden opnieuw te kijken naar het marktaandeel van alle browsers om zodoende de positie te bepalen, tenminste... pagina 1 of pagina 2, want de exacte positie is random.
printervriendelijk

Zoeken Gratis Downloaden Freeware


Datum / tijd