Nieuwste Firefox trager

 zondag 13 december 2009 - 21:56:48 | Arne

Helaas heb ik zelf, maar ook vele andere gebruikers, gemerkt dat sinds de update van Firefox naar versie 3.5.5 de browser een stuk trager is geworden. Het opstarten van de browser verliep al iets trager, maar met name na een tijdje Firefox te hebben gebruikt merkte je dat alles niet meer zo lekker snel reageerde. Maar hoe komt dit dan?

Helaas is het niet bij iedereen een probleem en zodoende is het lastig te achterhalen wat er precies aan de hand is. Het is mogelijk dat de nieuwste Firefox meer geheugen nodig heeft. Ook bestaat de kans dat het iets te maken heeft met Addons, andere software zoals virusscanners of bepaalde websites. Er zijn een aantal oplossingen voor dit probleem.

1. Firefox opruimen
Mogelijk ben je al een tijdje een gebruiker van Firefox. Dit kan inhouden dat het tijd is om een beetje op te ruimen. Lees hier enkele tips met als doel: Firefox versnellen.

2. Java en Javascript
Een tip van iemand op internet is als volgt:
Uitzetten: Java, Java script (ga naar Extra -> Opties -> Inhoud)
Stop Firefox
Opstarten Firefox
Zet weer aan: Java, Java script
Stop Firefox
Start Firefox
Dit lijkt voor sommigen te helpen waarna Firefox weer vlot werkt.

3. AVG link controle
Gebruik je de antivirus tool AVG? Probeer dan eens om de link controle (link checking) in AVG uit te zetten. Soms wil dit de snelheid van het surfen weer verhogen. Maar echt een fijne oplossing is dit niet, je hebt natuurlijk geen AVG op jouw systeem staan om het maar gedeeltelijk jouw computer te laten beveiligen.

4. Tweak jouw Firefox
Ga naar de hieronder genoemde website en volg de instructies. Let op; dit is alleen voor de gevorderde gebruikers:
http://pc-techtrickz.blogspot.com/......

5. Download Google Chrome
Heb je geen poespas nodig, gaan addons en dergelijke? Dan is Google Chrome misschien een beter idee? Deze browser heeft minder functies, minder grappen en grollen... maar is daardoor wel lekker vlot. En je kunt deze browser natuurlijk gewoon naast Internet Explorer en naast Firefox gebruiken. Iedere browser heeft zo zijn voordelen.
printervriendelijk

Zoeken Gratis Downloaden Freeware


Datum / tijd