Het browser gevecht blijft doorgaan

 dinsdag 01 december 2009 - 21:32:58 | Arne

Ja er is momenteel een echte Browser Battle gaande. Verschillende browsers waaronder Explorer, Firefox, Opera, Safari en Chrome zijn in een gevecht om de gebruikers aan zich te binden. De ontwikkelaars van deze browsers zitten al tijden niet stil. Regelmatig komen updates die zelden alleen problemen / bugs oplossen. De nieuwste release bevat meestal ook weer een nieuwe leuke feature waardoor gebruikers mogelijk zullen switchen. Hieronder enkele korte updates rondom de diverse browsers.

IE 6

Microsoft is zich ervan bewust dat Internet Explorer 6 echt niet meer van deze tijd is. Toch blijven nog veel mensen en bedrijven deze oude versie gebruiken. Zodoende is Microsoft gestart met een campagne om mensen te wijzen op de voordelen van Explorer 8 in de hoop het restant IE6 gebruikers te laten switchen.

Dell en Chrome OS

Op 30 november heeft Dell een experimentele versie van Google's Chrome OS uitgebracht dat is aangepast specifiek voor haar eigen Dell Mini 10v Netbook. Natuurlijk geeft dergelijk nieuws de consument ook vertrouwen in Google's browser Chrome.

Firefox 3.6

De meest opvallende nieuwe functionaliteit in de recente Firefox 3.6 is "Personas". Met Personas kun je de browser jouw eigen skin geven en de mogelijkheden daarbij zijn groot. Ook verwerkt de nieuwste Firefox het openen in een nieuw tabblad net iets anders (lastig om helemaal uit te leggen hier). Maar vreemd genoeg had Google Chrome deze tabblad werking eigenlijk eerder. Beetje gepikt van Chrome dus.

Opera

De browser Opera heeft in de nieuwste versie een soort ingebouwde web-server. Gebruikers van Opera kunnen dus zelf bestanden, muziek en sites hosten. Zo kun je voor vrienden een streaming radio station opzetten. Of eenvoudig jouw foto's delen met familie.

Kortom, flink concurreren en zo krijgen wij allemaal leuke nieuwe mogelijkheden / functies. Nadeel is echter wel, we blijven updates downloaden op deze manier.
printervriendelijk

Zoeken Gratis Downloaden Freeware


Datum / tijd