5 gratis billing systemen

 dinsdag 10 november 2009 - 16:41:47 | Arne

Een billing systeem / facturatie system is natuurlijk met name belangrijk voor bedrijven. Onderstaande lijst zal daarom voor thuisgebruik niet erg relevant zijn.

Computerworld heeft gekeken naar 5 open source billing systemen die allemaal webgebaseerd zijn er ook erg flexibel inzetbaar zijn. Maar het belangrijkste aspect van deze factuur oplossingen is dat ze gratis zijn.

ASTPP

ASTPP is een gratis via internet te gebruiken billing oplossing die geschikt voor Asterisk en Freeswitch. De huidige gebruikers van deze software zijn positief over ASTPP vanwege de goede meegeleverde documentatie en omdat de installatie relatief eenvoudig uit te voeren is.

Website: ASTPPAgileBill

De oplossing AgileBill is een facturatiesysteem en billingsysteem dat met name geschikt is voor bedrijven die werken met een abonneemodel, denk daarbij aan webhosters, ISP’s en VOIP-aanbieders.

Website: AgileBillFreeside

De opensource Freeside is een volledig automatiseringssysteem met daarin zowel billing, als ook trouble ticketing en provisioning. Ook deze oplossing is gericht op bedrijven die veel online werken zoals IT service providers, ISP's en providers van hosting en content. Bijzonder aan deze oplossing is dat online betalingen mogelijk zijn via Payment-gateways.

Website: FreesideCitrusDB

Het billingsysteem CitrusDB werkt op basis van PHP en MySQL. Het is een verzameling van tools waaronder een CRM en facturatie. Het systeem is breed inzetbaar voor bijvoorbeeld bedrijven uit de dienstensector waaronder adviesbureau's, wederom ISP’s, consultancy kantoren en aanbieders van telecommunicatie.

Website: CitrusDBJBilling

De laatste is JBilling, ook een webgebaseerd billingsysteem. Deze oplossing is geschreven in Java en je kunt facturen verzenden als e-mail, als een PDF of gewoon printen / afdrukken en met de post sturen. JBilling is beschikbaar in meerdere talen en kan werken met diverse valuta.

Website: JBillingBron: computerworld
printervriendelijk

Zoeken Gratis Downloaden Freeware


Datum / tijd