Bye Bye Vista, wegwezen!

 donderdag 22 oktober 2009 - 09:46:58 | Arne

Vandaag is officieel Windows 7 verkrijgbaar. Dus Windows Vista zal voor nieuwe computers niet veel meer worden verkocht. Sterker nog, Windows Vista zal sneller verdwijnen dan eerdere versies van Windows. Waarom? Ja, meerdere redenen eigenlijk.

1. Vista heeft een slechte naam gekregen
Er waren zoveel problemen met Vista al vanaf de lancering en dan vergeten we nog even het feit dat menig goede maar oude computer gewoon niet krachtig genoeg was voor Vista. Ook prima werkende randapparatuur wilde niet meer werken, problemen bij het upgraden van XP naar Vista, etc. En ook was de nieuwe beveiliging van Vista voor veel gebruikers veel te ingewikkeld. "uitvoeren als beheerder".... huh? Waarom?

2. Het was de 1e versie
Microsoft heeft een beetje een reputatie gekregen dat pas bij een 3e versie je een degelijk product mag verwachten (denk aan Windows 3.1 bijvoorbeeld en ook zelfs Explorer). Vista is eigenlijk een versie 1.0, toen kwam de service pack en kregen we versie 2.0. Windows 7 is dan eigenlijk versie 3.0 en dat zal dus wel een deugdelijk product zijn.

3. Marketing Microsoft
Gek genoeg geeft ook Microsoft zelf nu aan dat Vista niet echt een parade paardje was. Ze hebben spijt en claimen het helemaal goed te maken met Windows 7. En marketing dat kan Microsoft wel en dus zal menig consument snel willen switchen van Vista naar zeven.

4. Stoppen met leveren
De verwachting is dat Microsoft, in tegenstelling tot Windows XP, de Vista software snel uit de handel zal halen. Het is gewoonweg niet meer los te koop.

Naar verwachting zal Windows XP eigenlijk de grootste concurrent blijven van ook Windows 7. Maar XP begint nu wel echt een oud pakket te worden. Je koopt natuurlijk geen fonkelende nieuwe PC om er vervolgens lekkere oude troep op te zetten. Maar je zou bij de aankoop van de nieuwe PC ook kunnen kijken naar andere oplossingen als OS. Want Ubuntu is zeker vergelijkbaar. En 20 oktober j.l. heeft IBM aangegeven te gaan samenwerken met Ubuntu om zodoende concurrentie te kunnen bieden tegen Windows 7. De aankoop van de nieuwe PC kan qua prijs behoorlijk lager uitvallen.
[bron: Webwereld]microsoft   windows 7   vista   


printervriendelijk

Zoeken Gratis Downloaden Freeware


Datum / tijd