Microsoft gaat niets doen met e-readers

 maandag 12 oktober 2009 - 11:12:33 | Arne

De electronische reader (e-reader) is sterk in opkomst voor het kunnen lezen van digitale kranten en boeken (e-books) onderweg in de trein of gewoon thuis. Maar Microsoft heeft aangegeven geen gat in de markt te zien met deze e-readers. De grote Microsoft man Ballmer gaf aan tijdens een interview: "We hebben al een apparaat om e-books te lezen en dat is het meest populaire apparaat ter wereld: DE PC!". Het is volgens Ballmer helemaal niet nodig om een speciale e-reader te ontwikkelen. Wel maakt Microsoft nu al software om e-books en e-newspapers te lezen.

Andere bedrijven zijn wel druk bezig met het uitbrengen van speciale compacte e-readers. Zo is bijvoorbeeld het apparaat Kindle uitgebracht door Amazon (de grote internet boekhandel). Sony heeft bijvoorbeeld de PRS-300 uitgebracht. De pocket edition heeft een 5 inch scherm (net iets groter dan je hand). De touch edition is de versie met een touch screen.

Ik denk dat er wel een toekomst is voor e-readers. Als je namelijk kijkt hoeveel gratis e-books verkrijgbaar zijn dan moet het fijn zijn om deze ook te kunnen lezen als je niet achter de computer zit.microsoft   ereader   


printervriendelijk

Zoeken Gratis Downloaden Freeware


Datum / tijd