Gratis antimalware van Microsoft - Morro

 woensdag 30 september 2009 - 10:10:39 | Arne

Voor mensen met een legale versie van Windows biedt Microsoft een gratis antimalware oplossing die je gratis kunt downloaden. Microsofts gratis Security Essentials software heeft de codenaam Morro en is vanaf vandaag te downloaden. De download is slechts 8 MB groot, echter daarna moeten er nog wel wat updates (malware informatie) worden opgehaald.

Deze anti malware software is een aanvulling op de nu al automatisch en maandelijks uitgevoerde scan door de Malicious Software Removal Tool. Dit komt omdat Morro niet standaard geinstalleerd zal gaan worden via bijvoorbeeld een update. Wel is het mogelijk voor Hardware leveranciers om deze beschermende software op de nieuwe PC's mee te leveren.

Deze freeware software van Microsoft is ook in het Nederlands beschikbaar en dus kun je gewoon aan de slag in jouw eigen taal. De software is gratis bij een succesvolle controle op de legitimiteit van de Windows installatie (genuine advantage controle). De reden dat het als freeware wordt aangeboden is omdat Microsoft weet dat in de praktijk veel computers onbeschermd zijn. In dit schaadt indirect de reputatie van Windows.

- Download Microsoft Security Essentialsmicrosoft   antimalware   antivirus   


printervriendelijk

Zoeken Gratis Downloaden Freeware


Datum / tijd