Blu Ray verkoopt drie keer beter als HD DVD

 zaterdag 01 december 2007 - 17:31:13 | Josh

De eerste officiële week van het Kerstseizoen is goed verlopen voor het Blu-ray kamp in de strijd tussen de high-definition formaten. Blu-ray verkocht ongeveer drie keer beter dan HD DVD in deze week.

Nielsen Videoscan heeft een rapport uitgegeven waarin de verkoopcijfers van high-definition schijven zijn opgenomen. De tijdsperiode waarin men de verkoopcijfers heeft gemeten is van 23 november, Black Friday in Amerika, tot een week later.

Nielsen gaf geen exacte nummers maar kon wel vertellen dat 72% van de HD schijven die verkocht zijn tijdens deze periode, Blu-ray schijven zijn. HD DVD haalde dus een percentage van slechts 28%. Dit is vreemd, aangezien HD DVD spelers vele malen goedkoper zijn dan de meeste Blu-ray spelers. De HD-A3 speler van Toshiba bijvoorbeeld ging op Black Friday bij de Amerikaanse winkel Sears voor 170 dollar over toonbank, waar de goedkoopste Blu-ray speler 400 dollar kostte.

Vele verwachten dat het Kerstseizoen de doorslag gaat geven in de oorlog tussen de twee formaten. Het is dus de vraag of HD DVD de concurrentie van Blu-ray zal aankunnen.

Bron : techzine.nlblu-ray   


printervriendelijk

Zoeken Gratis Downloaden Freeware


Datum / tijd