Mening Microsoft over stilzwijgend updaten Chrome

 donderdag 14 mei 2009 - 10:05:56 | Arne

De Chief Security Advisor van Microsoft (voor Europa, voor het Midden Oosten en Afrika) heeft in zijn blog gereageerd op een bericht van Google over het in stilte updaten van de Google internetbrowser Chrome. Roger Halbheer vindt het in deze tijd niet acceptabel om gebruikers van jouw software niet op z'n minst de optie te geven of ze wel of niet automatisch de updates willen ontvangen.

Google heeft vorige week aangegeven dat ze de updates voor de browser Chrome alleen nog stilzwijgend zullen gaan uitvoeren, dus zonder aankondiging of met de mogelijkheid om de update uit te stellen of te weigeren. Volgens een onderzoek, uitgevoerd door Google zelf, zou deze werkwijze de veiligste manier zijn om problemen en gevaarlijke situaties in de software te verhelpen.

Natuurlijk heeft Microsoft op zich een punt. Maar het is ook duidelijk dat Microsoft iedere gelegenheid aanpakt om concurrenten van Internet Explorer daar waar mogelijk even in een slecht daglicht te zetten. Nu is het Google Chrome, vorige keer was het nog Firefox. En natuurlijk zie je omgekeerd hetzelfde, ook Microsoft krijgt voldoende kritiek. Maar hoe dan ook, Firefox en Chrome zijn net als Internet Explorer 8 gewoon gratis en zeker leuk om te downloaden.browser   explorer   chrome   firefox   


printervriendelijk

Zoeken Gratis Downloaden Freeware


Datum / tijd