Beheerders Pirate Bay Torrent Site 1 jaar de cel in

 zaterdag 18 april 2009 - 14:29:54 | Arne

De angst zit er nu goed in bij beheerders of eigenaren van een torrent site zoals die van Pirate Bay. Straffen waarbij ze de site moeten sluiten, misschien een paar computers moeten inleveren en misschien zelfs een boete betalen.... dat is nog wel te overzien. Maar echt de gevangenis in? Ja dan ga je eerst nadenken voordat je een torrentsite gaat opzetten / voortzetten.

Maar de beheerders van de bekende Torrent site Pirate Bay vinden het alleen maar erg vreemd en betwijfelen of het allemaal rechtmatig is. De Zweedse rechter heeft vrijdag 17april de vier beheerders ( Fredrik Neij, Gottfrid Svartholm Warg en Peter Sunde) schuldig bevonden aan medewerking tot het schenden van auteursrechten.
[afbeeldings weergave gedeactiveerd] De straf is een flinke geldboete van bijna 3 miljoen euro en een jaar gevangenisstraf voor iedere beheerder. De geldboete is eigenlijk schadevergoeding voor de entertainment bedrijven Sony Music Entertainment, Warner Bros, EMI, Columbia Pictures en enkele kleine maatschappijen.

Pirate Bay heeft al de nodige rechtzaken achter de rug. Eerder hebben we op deze site al het bericht gemeld over Prince die ook Pirate Bay voor de rechter wilde zien ( Prince klaagt Pirate Bay aan ). Dus ze zijn het een beetje gewend. En ook deze uitspraak gaan ze in hoger beroep nog een keertje proberen om te zetten naar vrijspraak. De voorlichter stelde de fans en gebruikers zelfs gerust door te stellen dat er voorlopig nog niets zal gebeuren met TPB, met de betrokken personen of met file sharing in het algemeen. De mensen van Pirate Bay geven aan dat ze niets doen wat illegaal is en dat ze, zodra dit "bewezen" wel het geval zou is, direct zullen stoppen met The Pirate Bay.

Maar zelfs als Pirate Bay zou moeten sluiten dan zijn er nog steeds duizenden andere file sharing en torrent sites die gewoon nog doorgaan. Dus voorlopig hebben we nog niet het laatste gezien van de torrents op internet.torrent   


printervriendelijk

Zoeken Gratis Downloaden Freeware


Datum / tijd