Mensen aan de slag met Internet Explorer 8

 vrijdag 20 maart 2009 - 14:54:44 | Arne

Gisteren was het zover, Internet Explorer is na een half jaar Beta testen eindelijk klaar voor het grote publiek. Sinds gisteren is de nieuwe browser van Microsoft officieel te downloaden. Internet Explorer 8 is de opvolger van de eerdere versie IE 7 en heeft een aantal flinke verbeteringen volgens de maker Microsoft.

Wat is er zo sterk aan IE 8? De browser is veiliger en blokkeert volgens Microsoft bijvoorbeeld twee tot vier keer zoveel aanvallen van buitenaf. Een andere aanpassing, ieder tabblad werkt nu zelfstandig en afzonderlijk van de andere tabbladen. Dus als één website vastloopt hoef je niet langer alles af te sluiten.

Ook is de browser meer gericht op hedendaagse handelingen zoals het bijhouden van een blog, mailen met vrienden, website vertalen, etc. En het typen van een internet adres in de URL balk is slimmer gemaakt. Tijdens het typen krijg je suggesties die je gelijk kunt selecteren. Iets dat we bij Firefox ook al zagen, echter Explorer zou dit nog slimmer doen.

Maar is Explorer 8 wel genoeg vernieuwd met hippe nieuwe handige functies? Kenners vinden dat IE8 niet voldoende aantrekkingskracht heeft om Firefox en Chrome gebruikers weer te laten terug keren naar Explorer. Maar zij denken dat de nieuwe IE wel kan verhinderen dat nog meer gebruikers overgaan op Firefox, Chrome, Opera of andere browsers. Ik vind zelf dat Firefox wel een voorsprong heeft inmiddels en dat zij dankzij de vele plugins echt een veelzijdige browser hebben.



microsoft   browser   explorer   firefox   


printervriendelijk

Zoeken Gratis Downloaden Freeware


Datum / tijd