Vergelijking Firefox met Internet Explorer

 vrijdag 06 maart 2009 - 00:00:00 | Arne

Vaak roept Mozilla, de bouwer van de Firefox, dat FF de meest veilige browser ter wereld is. Maar is dat wel zo? Sterker nog, Mozilla stelde zelfs dat Firefox zeker niet zo veel problemen had vergeleken met de vele beveiligingslekken waar Internet Explorer mee te maken had.

Jeff Jones heeft een uitgebreid onderzoek gedaan naar de stelling van Mozilla. Hij heeft gekeken naar historische cijfers, gegevens en grafieken. Daarnaast probeert hij te achterhalen waar de verschillen, zoals ze in de openheid zijn gekomen, vandaan komen.

Eerst is door Jeff gekeken naar de totale risico periode. Dit is dus het aantal dagen dat mensen een browser hadden, Firefox of Internet Explorer, die onveilig was (Vulnerabilities). Natuurlijk zijn bij een update van de browsers dergelijke gevaren weer opgelost en die updates ontving je als gebruiker dan ook regelmatig. Maar hier kwam uit dat gebruikers van Explorer in het gunstige geval 75 risicodagen hadden en Firefox gebruikers zelfs 285 risicodagen.

Ook laat het onderzoek zien dat IE5.01 en IE6 ondanks dat het oude browsers zijn, wel nog steeds goed werden geupdate / beveiligd. Dit terwijl Firefox 1 en Firefox 1.5 veel eerder een End Of Life (EOL) bereikte en vanaf dat moment echt niet meer werden ondersteund.... en dus liep je als gebruiker met deze oude versies extra risico.

Tenslotte zie je in het onderzoek dat de onderzoeker, Jeff Jones, ook ingaat op de tellingen van de problemen met de browsers. Blijkbaar tellen Firefox en Internet Explorer op verschillende manieren de bugs / de fouten. Hierdoor lijkt het aantal bij IE hoger te liggen. Maar blijkbaar als je anders gaat tellen bij Firefox dan komen daar ook hogere totalen naar voren.firefox   explorer   


printervriendelijk

Zoeken Gratis Downloaden Freeware


Datum / tijd