Rechtzaak BREIN tegen Ziggo en XS4ALL over Pirate Bay

 woensdag 11 januari 2012 - 14:49:36 | Arne

Wij houden hier op deze freeware download site de ontwikkelingen rondom the Pirate Bay goed bij. Dit komt met name vanwege de diverse torrent software die je op deze site gratis kunt downloaden. Natuurlijk zijn wij geen voorstander voor het verpreiden en downloaden van illegale content zoals Cam speelfilms, videos, muziek, software, etc. Echter kun je met bittorrents meer downloaden dan alleen illegaal spul en het is jammer dat het bittorrent protocol als techniek zo'n slechte naam heeft (gekregen).

Een toch wel verassende uitspraak vandaag wat betreft de toegang tot een website waarop o.a. illegale content te vinden is. Een rechter in Den Haag geeft de stichting BREIN gelijk en vindt dat inderdaad Internet Providers (mede) verantwoordelijk zijn voor het beschermen van auteursrechten. Door deze uitspraak moeten XS4all en Ziggo (2 grote internet toegang providers) hun klanten de toegang tot de website The Pirate Bay moeten ontzeggen door deze site te blokkeren.

Brein heeft door TNO een paar keer een onderzoek laten doen naar de content die via The Pirate Bay kan worden gedownload. Uit het onderzoek is gebleken dat deze torrent indexeer site dat ongeveer 80% van het totale aanbod op The Pirate Bay illegale content is (games, muziek, software, films, etc.). Daarnaast acht de rechtbank bewezen dat ongeveer 4,5 % van de XS4all klanten en ongeveer 30 % van de Ziggo abonnees recentelijk muziek en / of films en / of games hebben gedownload en geupload (want dat is het principe van torrents) via The Pirate Bay.Lees verder ...
printervriendelijk

Zoeken Gratis Downloaden Freeware


Datum / tijd